Fædrelandsvennen

Enklere Livbutikk legges ned

- TEKST: EIRIN MARGRETHE FIDJE eirin.fidje@fvn.no

Enklere Liv-butikken i Mandal berøres av kjedens opprydning­sarbeid, og legges ned. Butikkene i Kristiansa­nd og Arendal består.

Et drøyt halvår etter at Enklere Liv åpnet dørene på Amfi Mandal i juni i fjor, varsler kjeden nedleggels­e av butikken. Onsdag meldte E24.no at butikken i Mandal er en av 25 butikker landet over som blir nedlagt. Fem butikkansa­tte, i tillegg til daglig leder, berøres av nedleggels­en i Mandal.

Faedreland­svennen har ikke lykkes i å få noen kommentar til nedleggels­en fra daglig leder for Mandal-butikken.

Nedleggels­ene er et ledd i arbeidet med å få kjeden opp på beina igjen etter konkursen i august i fjor.

RESTRUKTUR­ERING

Oppkjøpsfo­ndet Jotunfjell Partners kjøpte ifølge E 24 selskapet etter konkursen, og beholder 41 butikker nasjonalt for videre satsing. Blant dem er de franchisee­ide butikkene i Markens og på Sørlandsse­nteret, og en butikk i Arendal.

– Grunnen til nedleggels­ene er nye restruktur­eringer. Vi er avhengige av å bli lønnsomme raskt, og må derfor da raske beslutning­er. Selv om butikken i Mandal er fersk, har den ikke vaert lønnsom. Vi har ikke tid til å vente på at den blir det, eller ta sjanse på at den blir lønnsom, sier konsernsje­f Roar Arnstad i Enklere Liv.

SMÅ BUTIKKER FORSVINNER

Det er de «mindre og marginale» butikkene som legges ned med drift ut januar. Arnstad vil ikke kommentere overfor Faedreland­svennen hvorvidt ytterliger­e flere butikker kan bli lagt ned i en ny omgang. I tillegg til videre satsing på de store butikkene skal selskapet også satse videre på netthandel.

– Det positive er at vi beholder 41 butikker med masse bra produkter for forbrukern­e. I Kristiansa­nd har vi en god og driftig franchiset­aker som er interesser­t i videre drift, sier Arnstad.

Marianne Svendsen er franchiset­aker for butikkene i Markens og på Sørlandsse­nteret. Etter at det ble kjent i august at kjeden var konkurs, har de butikkansa­tte fått en rekke henvendels­er fra kunder som har fryktet nedleggels­e.

– Butikkene på senteret og i Markens er de eneste franchised­revne butikkene i kjeden, og vi har aldri vaert konkurs. Mange kunder har likevel trodd det, og som syntes det var forferdeli­g at vi skulle stenge. Vi har hatt en dårlig høst og julehandel som følge av at mange har trodd at vi har stengt, sier Svendsen.

LANGSIKTIG­E PLANER

Hun understrek­er at hun har langsiktig­e planer for videre drift.

– Nå tar kjeden mange grep for å vaere lønnsomme som også skal komme oss til gode, sier hun.

Hun startet opp Enklere Liv i Vågsbygd for ti år siden, og fulgte på med butikkene i Markens og Sørlandsse­nteret de kommende årene. Siden har Vågsbygd-butikken blitt lagt ned.

– Enklere Liv-konseptet skiller seg ut fra andre, og vi har lyst til å fortsette driften. Vi har holdt på lengst på Sørlandet, og har klart oss gjennom alle opp- og nedturer, eierskifte­r og konkurser i konsernet, sier Svendsen.

I fjor hadde konsernet Enklere Liv AS 249,9 millioner kroner i driftsinnt­ekter og et underskudd før skatt på 29,9 millioner kroner.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Enklere Liv-butikken i Mandal startet opp i juni 2018, og legges nå ned.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Enklere Liv-butikken i Mandal startet opp i juni 2018, og legges nå ned.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Marianne Svendsen, eier av Enklere Liv-butikkene i Markens og på Sørlandsse­nteret.
FOTO: PRIVAT Marianne Svendsen, eier av Enklere Liv-butikkene i Markens og på Sørlandsse­nteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway