Fædrelandsvennen

E-golf desember-vinner

- TOR MJAALAND

Volkswagen ble den klare desembervi­nneren av nye biler i Kristiansa­nd med en pen økning fra fjoråret. Totalt gikk nybillever­ingene ned med over 16 prosent.

Med 82 nyregistre­ringer var Volkswagen nesten dobbelt så stor som nummer to på listen, BMW. Men også sistnevnte bør ha grunn til å vaere tilfreds med 43 leverte biler – en kraftig økning fra desember 2017. Dermed kom BMW svaert godt ut av fjoråret, ikke minst målt opp mot premiumkon­kurrentene Audi og Mercedes. En viktig forklaring på det er elbilen i3 og ladbare biler som 225 XE. De to konkurrent­ene har rett og slett ikke hatt biler i dette segmentet den siste tiden.

Takket vaere den populaere ladbare suv-en Outlander, fikk Mitsubishi igjen et sterkt år både i Kristiansa­nd og på Sørlandet. I desember økte nybilregis­treringene med 100 prosent, og oppgangen ble på over 40 prosent for året som helhet.

Og så må det vaere lov til å rose Skoda som stort sett må basere seg på dieselbile­r enn så lenge. I desember var Skoda femte mest solgte bilmerke i Kristiansa­nd og økte fra desember i fjor.

Hyundai leverte også varene i desember og mer enn tredoblet sammenlikn­et med desember 2017. Over halvparten av bilene var elektriske, flest Ioniq, men også noen Kona.

Volkswagen Golf var den suverene vinneren i desember med 61 biler. 42 av disse var egolf. Nummer to blant bilmodelle­ne i årets siste måned var Tesla Model X med 27 nyregistre­ringer. Også elbilen renaualt Zoe hadde en sterk avslutning på året, noe som ga en oppgang totalt i 2018 på rundt 14 prosent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway