Fædrelandsvennen

Birkenes-utøver til ungdoms-ol

- ØYVIND VAAGLAND REITEN for Birkenes IL

Skiskytter­en Martin Uldal (17) fra Birkenes IL er uttatt til europeisk ungdoms-ol i Sarajevo.

god matching mot andre elever på hardøkter. Så jeg trives og trener bra under trygge rammer.

– Treningsmi­ljø, treningska­merater og -venninner i Birkenes har vaert utrolig viktig for min utvikling frem til jeg startet på NTG høsten 2017. Birkenes IL skiskyting har et inkluderen­de miljø hvor alle kan delta, kombinert med et tilbud til de som ønsker å satse ekstra fra de er 13–14 år gamle. I dette miljøet har jeg blitt veiledet av flinke trenere hvor basisferdi­gheter på skytebane og ski har vaert hovedfokus. I tillegg har det alltid vaert god kvalitet og konkurrans­e fra andre i treningsgr­uppa på interne økter og testløp.

– Klubben har også mye historikk for såkalte referanseø­kter som gir oss yngre en god pekepinn på hvor nivået har vaert tidligere for utøvere på samme alder. Fokus er ikke at vi skal vaere Norges beste 15–16 åringer, men at de som ønsker å legge ned nok innsats har en god nok basis på skyting og ski teknisk til å kunne ta stegene videre når treningsme­ngdene økes. Dette vil jeg si har vaert viktig for min utvikling inn mot norgestopp­en som juniorløpe­r.

– Uten å kjenne nivået på de andre utøverne som deltar i ungdoms-ol, håper jeg å kunne klare en pallplass om alt klaffer med ski og form i sporet og på skytebanen. Dette med basis i at yngre norske utøvere de siste årene har hevdet seg bra i junior-vm. Så får vi håpe at nivået på mitt årskull også er tilsvarend­e. Jeg gleder meg til å represente­re Norge og vil fortsette å satse maksimalt for å kunne bli en best mulig skiskytter.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Martin Uldal (17) innledet 2019 slik han avsluttet 2018, med å vinne et uttaksrenn til junior-vm sist helg.
FOTO: PRIVAT Martin Uldal (17) innledet 2019 slik han avsluttet 2018, med å vinne et uttaksrenn til junior-vm sist helg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway