Fædrelandsvennen

Karuss:

Hele ungdomstri­nnet i Midtre Vågsbygd kan havne på Karuss. Men det vil verken laerere, elever eller foreldre. – Vi bør vaere forsiktige med å endre noe som er så perfekt.

-

a barna mine skulle begynne på skolen skulle de begynne på Karuss. Det var ikke snakk om noe annet, sier styreleder for Karuss skole, Roy Gundersen. Han har selv jobbet i skolesekto­ren i flere år.

– Hvorfor det?

– Fordi Karuss har et flott rykte og gode oppvekstvi­lkår. Det ville jeg gi til mine barn.

Karuss skole ble bygget i 2002 og har elever fra 1. til 10. klasse.

16. januar skal forslag til ny skolestruk­tur i Vågsbygd behandles i formannska­pet og 23. januar i bystyret. Faedreland­svennen har besøkt de tre berørte skolene.

– DØRENE ER ALLTID ÅPNE

Både laerere, elever og foreldre er skeptiske til å samle ungdomstri­nnet på én skole. De er stolte av den skolen de har.

– Jeg tror ikke det vil fungere så godt med en stor skole. Det er verdt å holde på det at laererne kjenner igjen alle elevene, og at elevene kjenner alle laererne. Jeg mener det er helt feil å slå sammen skolene til en stor ungdomssko­le, sier elevrådsle­der Sofie Ruud (15).

– Hvordan er det å vaere elev på Karuss nå?

– Veldig fint. Dette er en skole hvor jeg kan se for meg at alle kan trives. Dørene til laererne er alltid åpne og vi føler oss velkomne.

Laerer og tillitsval­gt Kasper Bekkeli Espeland har lignende beskrivels­er:

– Det er veldig bra å jobbe på Karuss. Vi har et godt miljø både mellom laerere, elever og foreldre. Dette er en skole der du kan se nesten alle elevene i øynene og vite hvem de er. Det bidrar til en god arbeidshve­rdag.

Han er skeptisk til å endre på skolestruk­turen.

– Det er ikke sikkert vi får det dårligere med en stor skole. Men vi vet at vi får gode resultater både når det gjelder elevunders­økelser og karakterer. Vi mener at vi har det så bra i dag at det ikke er verdt å sette på spill.

– RADIKAL OMVELTNING

Styreleder Roy Gundersen er enig.

– Jeg synes vi skal vaere forsiktige med å forandre på noe som er så perfekt. Det kan gå veldig bra, men man bør likevel vaere

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Laerer og tillitsval­gt Kasper Bekkeli Espeland, elevrådsle­der Sofie Ruud (15) og styreleder Roy Gundersen ved Karuss skole. Karuss er i dag en skole med 10 trinn. I forslaget til ny skolestruk­tur i Midtre Vågsbygd skal Karuss bli en ren ungdomskol­e. Barneskole­elevene samles på Vågsbygd skole.
FOTO: JACOB BUCHARD Laerer og tillitsval­gt Kasper Bekkeli Espeland, elevrådsle­der Sofie Ruud (15) og styreleder Roy Gundersen ved Karuss skole. Karuss er i dag en skole med 10 trinn. I forslaget til ny skolestruk­tur i Midtre Vågsbygd skal Karuss bli en ren ungdomskol­e. Barneskole­elevene samles på Vågsbygd skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway