Fædrelandsvennen

Beste, punktum!

- NTB

Kim Ekdahl du Rietz gjør landslagsc­omeback for Sverige i dette VM. Han er lagkompis med Sagosen i PSG.

– For meg er han verdens beste håndballsp­iller, punktum. Jeg hadde ikke sett så mye til ham tidligere, men nå har vi vaert på samme lag i et halvt år. Han er ganske enkelt fryktelig god på absolutt alt. Aldri før har jeg sett en som spiller en så glad angrepshån­dball. Det blir alltid noe ut av det når han satser i angrep, enten mål for ham eller sjanse for en lagkamerat. Sander sliter ganske enkelt hull på alt, sier du Rietz.

NY KARABATIC

Uwe Gensheimer er Tysklands store stjerne, og også han spiller til daglig med Sagosen i Paris.

– Sander leser spillet som ingen annen. Han er en blanding av en klassisk playmaker og en skytter. Han har også utviklet seg som forsvarssp­iller. Sander er som Nikola Karabatic (kåret til verdens beste flere ganger): En komplett spiller med ekstreme ferdighete­r i angrep og tyngde i forsvar. Han er en sann glede å spille sammen med, sier Gensheimer til NTB.

PSGS Luka Karabatic er fast mann hos Frankrike som skal forsvare sitt Vm-gull fra 2017.

– Sander er en av de aller beste spillerne i verden. Han ledet Norge til Vm-finale for to år siden. Han er prototypen, av ypperste merke, på en moderne håndballsp­iller: Sterk i angrep og med egenskaper til å spille forsvar også. I tillegg er Sander er gutt å bli glad i, og på toppen er han veldig morsom, sier Karabatic.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway