Fædrelandsvennen

Integrerin­g og inkluderin­g

- YNGVE KRONSTAD-JOHANSEN Rødt Farsund og 2. vara LS Rødt.

I 2017 fikk kommunene i agderfylke­ne overført til sammen svimlende 1,42 milliarder kroner fra Staten i ulike integrerin­gstilskudd, dette viser tall fra IMDI.

●●Integrerin­g i de ulike kommunene i agderfylke­ne skaper økt sysselsett­ing og behov for allsidig fagkompeta­nse i skoler, barnehager og helsetjene­ster. Dette er selvfølgel­ig noe kommunene er tjent med.

Tall fra Statistisk sentralbyr­å (SSB) for 2017, viser at over 60 % av de som gikk på introduksj­onsprogram­mer i Agder, kom ut i jobb etter mellom 1-5 år. Dette står i sterk kontrast til Agder Frp’s fylkesordf­ørerkandid­at, Steinar Bergstøl Andersens svartmalin­g av innvandrer­situasjon i Agder. Det hevdes om en naiv politikk på området, “som snart er i ferd med å nå din egen kommune” og viser til Kristiansa­nd og Arendal som eksempler på elendighet­en. Hvis Bergstøl Andersen og Fremskritt­spartiet ikke vil bosette flere flyktninge­r i Agder, forsvinner raskt milliardst­øtten til integrerin­g og behov for arbeidspla­sser i integrerin­gs programmen­e.

Men hvorfor stenge fylkesgren­sene for personer som allerede har fått opphold i landet, men mangler bostedskom­mune? Skal vi stenge døren og muligheter for egne borgere som blir fremtidige nordmenn?

Rødt mener språkoppla­ering og arbeid til alle er den beste måten å inkludere innvandrer­e i det norske samfunnet på. Rødt arbeider for at det skal gis arbeidstil­latelse til asylsøkere, sånn at de kan jobbe mens de venter på svar på asylsøknad­en. Rødt jobber også for at man ikke skal ta tilbake et statsborge­rskap som først er gitt, og at barn som fødes i Norge automatisk får norsk statsborge­rskap. En gang norsk, alltid norsk!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway