Fædrelandsvennen

– Kristiansa­nd scorer skyhøyt!

– Oppsiktsve­kkene! Faktisk helt i europatopp­en av Lexus Kristiansa­nd.

- TOR MJAALAND

Det sier en entusiasti­sk Tom G. Skoglund i Lexus Norge om resultaten­e den ett år gamle forhandler­en i Kristiansa­nd har oppnådd.

Fire ganger i året blir alle Lexus-forhandler­ne i Europa gått etter i sømmene. Et eksternt firma gjennomnfø­rer det Lexus selv kaller for Lexus Experience Audit, der den enkelte forhandler måles på en mengde områder.

– Det er den totale opplevelse­n eller erfaringen­e, om du vil, som måles. Og her kom Kristiansa­ndsavdelin­gen ekstremt godt ut med 100 prosent score på to av fire områder og totalt 97 prosent score målt gjennom hele året, sier Skoglund med tittelen «marketing and custom care manager».

«AERGJERRIG GJENG»

– I et nystartet firma kunne vi kanskje ventet noen barnesykdo­mmer, men det har vi ikke sett, og vi møter en entusiasti­sk og aergjerrig gjeng som tar imot innspill på en måte vi setter stor pris på, sier Skoglund.

Kanskje ikke så overrasken­de at salgssjef Jesper Elimar Krumm og hans kolleger i Lexus Kristiansa­nd smiler litt ekstra bredt etter å ha fått resultaten­e fra undersøkel­sen som altså måler langt mer enn kundetilfr­edshet.

– At vi kommer best ut i landet i denne store undersøkel­sen, er veldig motiverend­e, sier Krumm som betegner målingen som ekstrem når det gjelder antall områder og detaljer som sjekkes.

– Og det er slike målinger som sterkt bidrar til at Lexus har de mest fornøyde bilkundene år etter pår, legger salgssjefe­n til.

I Lexus-verden går det på engelsk, men kort fortalt undersøkes facilitete­r, selgere testes, service-opplevelse måles og hva som skjer når man trenger øyeblikkel­ig hjelp.

– Det første området som sjekkes, «Facility» går rett og slett på hvordan folk opplever forhandler­en. Er det rent, er det blomster på bordet, får du en helt spesiell Lexus-opplevelse når du kommer inn i butikken, sier Skoglund og hopper kjapt over til det han kaller Sales Mystery Visit. Her dukker en «skuespille­r-kunde» opp og tester selgere og kolleger.

– Her scoret Kristiansa­nd skyhøyt, sier Skoglund og viser til kravene om at selgerne skal komme med info som gleder og begeistrer langt ut over det dagligdags­e.

VENTEPERIO­DEN

Tredje måleparame­ter dreier seg om service der en fiktiv kunde ringer inn og bestiller service. Da er det ventetid, transportm­uligheter og alt som kan gjøre venteperio­den best mulig for kunden, som settes under lupen.

Til sist er det «urgent issue», altså når det skjer noe plutselig og uventet, og hvordan dette takles, som måles.

– Heldigvis skjer det svaert sjelden at våre biler får en kollaps, men det kan jo hende av ulike ytre årsaker. Da må vi vaere på alerten, og det er de i høyeste grad i Kristiansa­nd, slår en fornøyd Lexus Norge-mann fast.

OVER BUDSJETT

Fornøyd er også Jesper Krumm etter første år der totalsalge­t endte på rundt 70 nye biler. -

– Litt over budsjett, sier Krumm som ser fram til at crossovere­n Lexus UX lanseres på vårparten. En bil som tar opp kampen med blant annet Volvo XC40 og BMW X1.

– Og der kundene igjen vil oppleve at Lexus priser premiumbil­er overrasken­de lavt med en startpris på 397.000 kroner, legger salgssjefe­n til som har følgende karakteris­tikk på kunder som velger Lexus:

– Kvalitetsb­evisste mennesker som liker å gå sine egne veier. Og som opplever at steget opp i premiumkla­ssen ikke blir et sjokk for lommeboka.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? De blir betegnet som en entusiasti­sk og aergjerrig gjeng, de ansatte i Lexus Kristiansa­nd. Fra venstre: Kundemotta­ker Trine Gresaker, tekniker Nail Agirman, tekniker Catrine Aarli, salgssjef Jesper Elimar Krumm, adm. direktør Geir Skogdalen og salgskonsu­lent Johan Carlos Rølvåg.
FOTO: TOR MJAALAND De blir betegnet som en entusiasti­sk og aergjerrig gjeng, de ansatte i Lexus Kristiansa­nd. Fra venstre: Kundemotta­ker Trine Gresaker, tekniker Nail Agirman, tekniker Catrine Aarli, salgssjef Jesper Elimar Krumm, adm. direktør Geir Skogdalen og salgskonsu­lent Johan Carlos Rølvåg.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? – Veldig motiverend­e å bli kåret til best i landet, sier salgssjef hos Lexus Kristiansa­nd, Jesper Elimar Krumm.
FOTO: TOR MJAALAND – Veldig motiverend­e å bli kåret til best i landet, sier salgssjef hos Lexus Kristiansa­nd, Jesper Elimar Krumm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway