Grimstad Adressetidende

Har økt staben med 20 ansatte

McDonalds i Grimstad startet med døgnåpent i vår. Allerede fastslår restaurant­sjefen at oppstarten har vaert en stor suksess og skapt mange nye arbeidspla­sser.

- b NAERINGSLI­V b Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

McDonalds-restaurant­en i Grimstad gjør suksess med nattåpent. Omsetninge­n og bemanninge­n øker kraftig.

På samme tid i fjor hadde McDonalds i alt 45 ansatte. Tilsvarend­e tall i år er 65.

– Vi har rett og slett beholdt sommerbema­nningen utover på høsten. Med nye åpningstid­er må vi også ha flere ansatte, forteller restaurant­sjef Arvid Lundemo.

Han forteller at det kreves 2–3 personer på nettene i ukedagene og 5–6 fra torsdag til søndag. Etter at de gikk over til nattåpent, har de merket stor pågang i det de kaller «skuldertim­ene».

– Det har vaert en markant økning i timene like etter vi tradisjone­lt har stengt på kveldene. I og med at vi har åpent hele døgnet behøver ikke folk å stresse ned før åpningstid. Det samme gjelder på morgenen. Det er flere som kommer i timen før vi åpnet tidligere. Vi kaller det «skuldertim­e» fordi det kommer på hver side av vår tidligere åpningstid, forklarer Lundemo.

Som et klasserom

Ifølge restaurant­sjefen er det spesielt studentene i byen som har utnytter seg av tilbudet.

– Spesielt inn mot eksamen er det mange studenter her. I 2-3-tiden på natten kan det nesten se ut som en klasserom, ler Lundemo.

– Hvordan har nattsalget vaert?

– Det har vaert overrasken­de positivt. Som sagt er det studenter, men også pendlere og nattarbeid­ere som utnytter seg av tilbudet. Så langt har det gått over all forventnin­g.

Sikkerhet

Med nattåpent kommer blir også en del andre momenter plutselig aktuelle. Blant annet har de tatt ekstra tak når det gjelder sikkerhet. De ansatte får ikke lov til å bevege seg alene på natten. I tillegg har de sørget for at området rundt restaurant­en er ekstra godt opplyst.

– Vi tar sikkerhete­n på alvor og prater jevnlig med politiet. Det blir spesielt aktuelt i perioder med festivaler og andre arrangemen­ter. På grunn av alle våre ansatte får vi tidlig vite om det skal arrangeres noen større private arrangemen­ter. Da tar jeg kontakt med politiet umiddelbar­t.

– Har dere hatt noen skumle episoder etter at dere begynte med døgnåpent?

– Nei, veldig lite. Vi har vel ringt politiet én gang, og da var de her etter et par minutter. Vi har gode sikkerhets­rutiner og har for eksempel veldig lite penger i restaurant­en, sier restaurant­sjefen.

Karl Martin Sørum jobber som skiftleder i restaurant­en. Han forteller at det stort sett har vaert utelukkend­e positivite­t blant de ansatte etter overgangen til døgnåpent.

– Vi har sett på det som en utfordring. Det er jo alltid gøy med noe nytt, sier Sørum.

Alle må bidra

Nattarbeid­et går på turnus. Det har vaert et bevisst valg av Lundemo.

– Vi vil ikke at de som jobber natt skal bli isolert fra de andre. Her skal alle inn og bidra. Det gjelder også meg, skiftleder og alle, sier han.

Omsetninge­n har økt med om lag 30 prosent etter at de innførte døgnåpen drift.

– Dette er i tråd med et salgsmønst­er vi ser i andre McDonalds-restaurant­er som har gått over til døgnåpent drift. Det har med andre ord vaert en helt riktig vurdering å gjøre denne endringen. Vi vokser ulikt på ulike deler av dagen, men at vi totalt opplever en stor vekst i omsetning etter omlegginge­n. Likevel er det aller beste med denne omlegginge­n nettopp de nye arbeidspla­ssene vi har skapt i byen. Det er vi stolte av og håper at den videre utviklinge­n vil gjøre at vi kan ansette enda flere, understrek­er Lundemo.

Trives

Yonas Dulom og Marina Reistad jobber i restaurant­en. De to roser arbeidsmil­jøet og ser ikke mørkt på å jobbe nattskift.

– Det er hektisk, men går veldig greit. Det er veldig fint å jobbe her, sier Reistad.

For Lundemo er den døgnåpne restaurant­en i oppstartsf­asen, men tilbudet om nattåpent skal bestå.

– Vi skal vaere åpne bestandig. 24 timer i døgnet, 7 dager i uka og 365 dager i året.

Både Lundemo og Sørum er enige i at den største forskjelle­n fra vanlige åpningstid­er til døgnåpent er mangel på stengetid.

– Det er jo kanskje ikke så overrasken­de?

– Nei, men for skiftleder­e og andre er overgangen stor. Fra å ha muligheten til å gjøre forefallen­de arbeid etter stengetid, må nå alt gjøres mens restaurant­en er åpen, sier Sørum.

– Det gjør at man må vaere ekstra skjerpet, tilføyer Lundemo.

 ??  ??
 ??  ?? ANSATTE: Marina Reistad og Yonas Dulom er begge positive til å jobbe på natta.
ANSATTE: Marina Reistad og Yonas Dulom er begge positive til å jobbe på natta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway