Grimstad Adressetidende

– Hvem ivaretar interessen­e til Grimstad kommune?

I dette tinnlegget spør Odd Bjørn Naess og leder i Grimstad Venstre, Anne Mo Grimdalen, hvem som ivaretar interessen­e til Grimstad kommune.

- Anne R. Mo Grimdalen Leder, Grimstad Venstre Odd Bjørn Ness

Lesernes mening: I

store organisasj­oner er det ofte slik at ledelsen har problemer med at de ansatte ikke overholder formelle regler og instrukser. Det som karakteris­erer vellykkede organisasj­oner med gode holdninger, er at de har gode ledere som går foran med gode eksempler. Eksemplets makt er sterkt.

I Grimstad kan

det synes som om vi har en omvendt situasjon. Det finnes flere eksempler på at ledere har opptrådt i strid med de regler de er satt til å utforme, kontroller­e og inspirere til overholdel­se av, og at underordne­de har forøkt å stoppe regelbrudd­ene. Med overkjørin­g, tilsideset­telse og til og med varsling som resultat.

Det siste eksemplet.

Fra kommunesty­rets talerstol forteller rådmannen at alle beslutning­er skal vaere etterprøvb­are. Åpenhet skal gjelde. Det er fint. Hva med gjennomfør­ingen av de gode intensjone­r? Samtidig leser vi nemlig at rådmannen nettopp har inngått avtale med PwC om å betale flere hundre tusen kroner mer enn avtalt for et meget tvilsomt arbeid.

I rapporten hevder

PwC at utbetaling­en av ca. 1,5 millioner kroner til FiA er helt i orden. De bygger på en avtale. At avtalen ikke er datert eller signert, opplyses ikke. At avtalen tidligere var etterspurt men ikke fantes, nevnes heller ikke. PwC undrer seg heller ikke over hvordan det kunne ha seg at avtalen plutselig dukket opp. PwC er tidligere bedt om å kommentere dette, men det vil de ikke.

I avtalen står

det at den gjensidig kan sies opp med en måneds varsel – dato til dato. Det nevnes ikke. Hadde kommunen sagt opp avtalen da det ble klart at tjenestene ikke ville bli benyttet, hadde man spart i størrelses­orden 1,3 millioner kroner. Det kommentere­s heller ikke i rapporten.

Rapporten er behandlet

av administra­sjonen. Det er ikke kjent at de har hatt merknader. Man skulle vel trodd at en såpass mangelfull rapport hadde blitt kritisert av administra­sjonen. Men nei, man er tydeligvis veldig godt fornøyd. Det som har skjedd, er nemlig at PwC har fått godkjent en faktura som er 3–4 ganger så høy som avtalt.

Ytterliger­e. Mens PwC

altså–på oppdrag fra kommunen – jobbet med å kontroller­e om FiA har fått betalt for tjenester som ikke er levert, opptrer PwC også som påvirker for FiA overfor kommunen. De påpeker at FIA ikke er fornøyd med nye rammeavtal­er. Dette må da vaere uetisk opptreden?

Da dette ble

kjent for kommunens advokat, ble rådmannen rådet til å be PwC klargjøre sin rolle i denne sammenheng. Rådmannen fulgte ikke opp dette.

Så skriver Agderposte­n

at PwC har sendt bekymring s melding til fylkesmann­en–en melding som går ut over vergen til personen som FiA-fakturaen gjaldt. Meldingen synes å vaere basert på informasjo­n PwC har fått fra FiA. Rådmannen avviser at dette er gjort på oppdrag fra kommunen.

Alt dette gjør

at rådmannen åpent må redegjøre for beslutning­en som medførte at PwC fikk godkjent og utbetalt den ovennevnte fakturaen. Vi legger til grunn at beslutning­en er skriftlig og etterprøvb­ar.

Det er tydeligvis

mange interesser som skal ivaretas. Det synes som om det er relevant å spørre hvem som ivaretar Grimstad kommunes interesser. Både de økonomiske og omdømmemes­sige.

 ?? ARKIV ?? INNLEGG: Odd Bjørn Ness (bildet) og anne mo Grimdalen spør oi dette innlegget hvem som ivaretar interessen­e til Grimstad kommune både økonomisk og omdømmemes­sig.
ARKIV INNLEGG: Odd Bjørn Ness (bildet) og anne mo Grimdalen spør oi dette innlegget hvem som ivaretar interessen­e til Grimstad kommune både økonomisk og omdømmemes­sig.
 ??  ?? SKRIVER: Leder i Grimstad Venstre, Anne Mo Grimdalen.
SKRIVER: Leder i Grimstad Venstre, Anne Mo Grimdalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway