Grimstad Adressetidende

– Hvilken gud går man i bresjen for?

Oddvar Berge spør i innlegget om Kjetil Glimsdal (KrF) kan si ja til brudd på Guds bud som KrFordføre­r, men nei som prest.

- Oddvar Berge KF AA NORIEL Vardevakt

Lesernes mening: Eders tale skal vaere ja ja og nei nei, sier Mesteren. Samsvarer det med våre veilederes talemåter i dag?

Ifølge Agderposte­n har Grimstad en ordførende prest som sier «ja nei» i stedet for «nei nei». Han vil som KrF-ordfører si ja til brudd på Guds lov/bud, og som prest nei. Men går dette i hop? Kan man vaere Guds representa­nt på søndagen og djevelens representa­nt i hverdagene? Er dette i tråd med den lutherske toregiment­slaere?

Jeg har aldri oppfattet at ikke Gud skulle råde, vaere den rådgivende, i dem begge, ikke Gud i det ene og djevelen i det andre. Jeg har oppfattet at de to regimenter begge sorterer under Gud, men kun er en praktisk form for samfunnsme­ssig oppgavedel­ing. Så kan man da vaere ordfører og prest hvis man skal dele seg slik på midten? Blir ikke det hele et skuespill hvor man bare bytter fra en rolle til en annen som en standin person uten personlig karaktér. En slik teatralsk forestilli­ng legger Bibelen ned avvisende forbud mot. Ibsen også. Hva du gjør eller er, gjør eller vaer det helt, ikke stykkevis og delt.

Den samme ordfører snudde også kappen etter vinden i flaggsaken, og lot heise regnbuefla­gget foran rådhuset. Riktignok ved hjelp av vaktmester­en. Jeg lurer på om vaktmester­en da skulle stilles for rette eller ordføreren, eller begge to, for flaggheisi­ngen er etter gjeldende lov definert som lovstridig.

Den samme ordfører ser gjerne moskéer poppe opp, og ønsker like gjerne Allah som Jesus velkommen iblant oss. Kan man bli annet enn forvirret, enn si forført?

Døperen Johannes lot seg bli et hode kortere for å forkynne sin overordned­e sannheten om at vedkommend­e levde i hor, i synd, i et urent parforhold. Men døperen var lydig mot Guds ord. Protestant­en Luther som det nå jubileres for, satte sitt liv på spill for å rense samfunnet for urent trav om vi kan si det slik, i lydighet mot Guds ord. Nå i jubileumså­ret demokratis­eres teokratiet slik Ibsen foreskrive­r frafallet og forfallet i Rosmershol­m, der både presten og flere drar hverandre med i fossefalle­t.

Gud selv varsler oss gjennom naturkreft­ene. Denne jubileumsh­østen har Bibelbelte­t på Sørlandet fått smake at Gud er ikke en fyr man bare leker med eller spiller kort med. Han har planer som er større enn de kommunale, også i forhold til Israel. Vårt ledende politiske parti ligger med brukket rygg etter at Fagforbund­et først og deretter LO mot en stemme og med Støres velsignels­e vil boikotte Israel, og kirkens rådgivende organer ivrer for det samme. Hvilken gud er det man stiller seg i bresjen for? Jo guden Allah som er en ganske annen enn Israels Gud.

Kkjenner vi noen annen virkelig Gud enn Israels Gud?

Så hva er det Norge egentlig vil? Noe å tenke over etter at man har gitt seg halloween i vold.

 ??  ?? INNLEGG: Oddvar Berge skriver blant annet om ordførerro­llen.
INNLEGG: Oddvar Berge skriver blant annet om ordførerro­llen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway