Grimstad Adressetidende

– Livsnødven­dige fortelling­er

Livsnødven­dige fortelling­er er temaet på Ibsen-Hamsun forum på UiA torsdag.

- ARRANGEMEN­T Dag Aasland

Ibsen- og Hamsun-dagene fortsetter sin Forum-serie torsdag den 15. mars, også denne gangen på universite­tets campus i Grimstad. I februar fortalte musikkprof­essor Jon-Roar Bjørkvold om hvordan fortelling­er begynner med musikken.

Denne gangen kommer barnepsyki­ater Indra Simhan og psykologsp­esialist Sondre Risholm Liverød, begge fra Sørlandet sykehus. De vil formidle kunnskap om hvordan våre fortelling­er binder sammen kroppen, språket og personligh­eten. Indra Simhan vil snakke om hvordan fortelling­en begynner i det tidlige samspillet, kropp mot kropp og sinn mot sinn. Der begynner barnet å utvikle en dialogisk forståelse, rom til fantasi og refleksjon, og evnen til å skape og beholde sammenheng.

Sondre Risholm Liverød vil formidle fra utviklings­psykologie­n, blant annet om hvordan skremmende aspekter i barnets liv manifester­es som monster i skapet, noe som igjen lar seg ut- forske i eventyrene.

Hvordan utvikler vi «fortelling­en om oss selv» i møtet med våre omgivelser og våre omsorgsper­soner? Dette vil de begge snakke om, gjerne i en dialog med publikum. Formålet med kvelden er at når alle går hjem, vet vi at like viktig som leveren og nyrene er for det å leve, er de fortelling­ene som vi har i oss.

 ??  ?? DAGG.AASLAND
DAGG.AASLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway