Grimstad Adressetidende

Hele familien i veteran-NM

I sin ungdom hadde Tellef Høgevold kretsrekor­den i spyd. I helgen var han med i veteranNM sammen med sønnen og datteren sin.

- VETERAN-NM

– Jeg begynte med friidrett da jeg gikk på gymnaset, og veteran-NM har jeg vaert med på i flere år, sier Tellef Høgevold. Han er en av mange som er med på mesterskap­et i hallen i helgen. Og deltakerne er fra hele landet, fra 36 år og opp til den eldste aldersklas­sen, 90-94 år.

– Det er fantastisk med denne hallen, det er moro at de har fått den hit. Denne vil gi mye til de unge fremover. I min tid var det jo ikke trenere, vi drev og hoppet i skogen, smiler han. Høgevold fyller snart 83 år, og det takker han idretten for.

– Jeg sverger til mosjon og aktivitet. Jeg spiller tennis hver uke. Alt det hjelper for kropp og sjel. Det burde flere benytte seg av, sier Høgevold.

Å vaere med i NM er bare for moro skyld, og han setter ekstra pris på å delta sammen med sønnen Tellef Sellevold Høgevold og datteren Kari Høgevold.

– I vår familie har vi alltid vaert glad i idrett, og å konkurrere. Derfor er det moro at ungene mine også er med her i dag, sier han. Selv deltok han i høyde uten tilløp.

– Jeg er født konkurrans­emann, men nå er det mer med et smil. Men jeg kjenner jo at det ligger i meg enda, sier Høveold.

Kari Høgevold vant både høyde og lengde lørdag. Tellef Sellevold Høgevold konkurrert­e i kule søndag.

Svigerinne­r

Svigerinne­ne Anne Karine Seland fra Sørild og Jorunn Ellefsen fra Express tok henholdsvi­s gull og sølv i lengde lørdag, med hoppene 2.10 og 2.04.

– Jeg ble først med i friidrette­n for mange år siden, og nå er det Anne Karine som har dratt med meg ighjen. Dette er første gangen jeg er med i senior-NM. Dette er jo veldig moro, og nå har vi trent spent og styrke frem mot mesterskap­et, sier Ellefsen.

Store navn

Det var Aust- og Vest-Agder Friidrett som arrangerte mesterskap­et i helgen.

– Vi deler på dette, men alt har fungert veldig br, og her er det mange sprekinger med. Det er et imponerend­e nivå, og det er stor idrettsgle­de selv om mange er godt oppi årene. Dette viser at det går an å drive friidrett selv om man blir gammel, sier Frank Otto Meinseth. I klassen 70-74 år gikk 200-meteren unna på litt i overkant av 30 sekunder.

– Det er fort!Det er ikke alle på 20-30 år som er godt trent som klarer det. På løpesettet hans så det ut som han var 30 år, sier Meinseth.

Mange jevne mosjoniste­r var med, men innimellom var det også noen kjente navn, smo har bemerjket seg på friidretts­banen i sin ungdom, som Kristen Fløgstad, han satte i sin ungdom norsk rekord i lengde, på 8.02. Den står enda. Og i klassen 85-89 deltok Aene Hammerslan­d.

– I 1960-årene var han i finalen i OL i Roma på 1500 meteren, sier Meinseth.

 ??  ?? TRE BLAD HØGEVOLD: Telleg Høgevold sammen med barna Kari Høgevold og Tellef Sellevold Høgevold. Alle tre deltok i veteran-NM i friidretts­hallen i helgen.
TRE BLAD HØGEVOLD: Telleg Høgevold sammen med barna Kari Høgevold og Tellef Sellevold Høgevold. Alle tre deltok i veteran-NM i friidretts­hallen i helgen.
 ??  ?? FØRSTE GANG: Mette Moen fra Sørild deltok på 1500 meteren for første gang, her blir hun sekundert av Frank Otto Meinseth.
FØRSTE GANG: Mette Moen fra Sørild deltok på 1500 meteren for første gang, her blir hun sekundert av Frank Otto Meinseth.
 ??  ?? GULL OG SØLV: Anne Karine Seland tok gull, mens svigerinne­n Jorunn Ellefsen tok sølv i lengde.
GULL OG SØLV: Anne Karine Seland tok gull, mens svigerinne­n Jorunn Ellefsen tok sølv i lengde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway