Grimstad Adressetidende

– Nå har vi funnet formen

Både Mikal Vassbotn og Toffen Gunnufsen er strålende fornøyd med årets Skral, og mener de nå har funnet formen på hvordan fremtidens festivaler bør vaere.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg har en veldig god følelse nå under festivalen­s første kveld. Området her funker bra, folk koser seg, det er god stemning, bandene leverer bra. Ja, det er rett og slett magisk her i kveld.

– Jeg er enig, og er superfornø­yd. Dette er som de gode, gamle festivalen­e i Homborsund, en sommerkvel­d i 1969-stil. Så bedre enn dette kan det ikke bli.

– Går meget bra

Dette sier henholdsvi­s Mikal Vassbotn, presseansv­arlig, og Toffen Gunnufsen, bookingans­varlig om årets Skral. Vi ber om å få treffe dem og inviterer dem ned på en benk for å prate om årets festival. De er begge enige om at dette går meget bra.

– Denne første dagen har gått veldig bra. Vi har et crew som har vaert med på dette i mange år nå og bygget denne festivalen. Det meste har derfor gått nesten på skinner. Selv om det alltid vil vaere noe som skjer, har det stort sett gått veldig greit. Det virker også som om folk koser seg og at de bruker hele Groos-området. Jeg fant ei jente i stad som lå i noen busker og leste en bok. Ellers er folk ute i vannet og bader, eller de er i badebassen­get vårt, de er ute i baren vår ved vannet, Synkbar, de er kort sagt over alt, og det er nydelig å se hvordan Groos blir brukt i dag, sier Mikal.

– Er det noe som har gått galt her i dag da eller noe dere irriterer dere over som dere helst skulle vaert foruten?

– Nei, det vil jeg ikke si. Når så mange mennesker er inne på området her, vil det tidvis vaere noen køer her og der, men det må vi bare leve med, sier han.

Krever ikke at folk må nilytte

Selv om Skral er en musikkfest­ival, er det langt ifra alle som kommer bare på grunn av musikken, eller som kommer for å høre nøye etter på musikken. Veldig mange tar dette som en real sommerfest, og treffer gamle venner og kjente. Det har ikke Toffen Gunnufsen, som legger sin flid i bookingen av artistene til festivalen, noen problemer med.

– Nei, det har jeg overhodet ikke noen problemer med. Folk kan ikke løpe og høre på hvert eneste band, heller. De får kanskje med seg fire av tolv band som er her, og er her med noen venner. Det må vaere fullt lovlig. Det er feilaktig å tro at de skal få med seg alt. Har de det hyggelig og hører litt på musikk innimellom, må vi vaere godt fornøyd med det, sier Toffen og smiler.

Etter å ha drevet med denne festivalen i såpass mange år, mener Mikal Vassbotn at de nå har kommet fram til noe viktig i år.

– Jeg tror at det vi har fått til her i kveld, er malen på hvordan vi skal lage festivalen fremover, sier han.

– Hva er det som er nytt og annerledes og bedre enn i år enn tidligere år?

– For det første har vi utnyttet vannet mye mer. Naerheten til sjøen og alle aktivitete­ne der er viktig. Dessuten har vi fått et veldig variert program i år som favner bredt. Det er det Toffen som skal ha kudos for (aeren for, red.anm.) De to tingene til sammen tror jeg har gjort at vi har klart å gjenskape oss selv litt i år, sier Mikal, som ikke frykter at de spriker for mye i musikksjan­grene.

Vet ikke antall billetter ennå

Ingen av de to kunne onsdag si hvor mange billetter de har solgt til årets festival ettersom de fortsatt selger billetter, men sier at det onsdag var rundt 6.500 mennesker innfor portene på Groos. De ventet omtrent like mange torsdag. ➤

 ??  ?? VELDIG FORNØYDE: Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn kunne ta seg en pust i bakken under Skrals første dag onsdag, og konstatere at nå går det veldig bra med festivalen deres.
VELDIG FORNØYDE: Toffen Gunnufsen og Mikal Vassbotn kunne ta seg en pust i bakken under Skrals første dag onsdag, og konstatere at nå går det veldig bra med festivalen deres.
 ??  ?? OVERRASKET: Mikal Vassbotn var saerlig imponert, og overrasket, over Cezinandos opptreden og at han hadde tatt med seg så mange strykere.
OVERRASKET: Mikal Vassbotn var saerlig imponert, og overrasket, over Cezinandos opptreden og at han hadde tatt med seg så mange strykere.
 ??  ?? FUNNET FORMELEN: Mikal Vassbotn mener han og Toffen Gunnufsen nå har funnet formelen for fremtidens Skral.
FUNNET FORMELEN: Mikal Vassbotn mener han og Toffen Gunnufsen nå har funnet formelen for fremtidens Skral.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway