Grimstad Adressetidende

Åpnet døra til hele verde

Så mange som 700 mennesker fra hele verden var lørdag innom Barnas verdensdag og møtte et hav av opplevelse­r, smaker, lukter, kultur og kunst fra flere verdensdel­er.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Ida Mathilde Torsøe Johansen og Ingeborg Emilie Sundodden er akkurat ferdige med sine bilder. Av blant annet gamle bøker og noter har de klippet og limt sammen flotte sommerfugl­er.

– Vi kom nå, så vi har ikke rukket å gjøre så mye, forteller Ingeborg Emilie.

Det er best å sette av god tid og gjerne hele formiddage­n på Barnas verdensdag. Der kan du lukte, lytte, danse, se, treffe, nyte, lage og laere. Tida flyr som såpeboblen­e som møter deg utenfor før du gå inn.

Stort

Helt siden 2013 har én lørdag i året forvandlet Gratis kulturlørd­ag til en enda større arena der kultur utveksles og kulturer møtes. Egentlig har det sitt utspring fra Oslo med Rikskonser­tene og i forbindels­e med World Music Festival.

– De ønsket å ha et eget program for barn, og dermed startet Barnas verdensdag, forteller Inger-Helen Kilsti, en av dem som står på for at arrangemen­tet fremdeles gjennomfør­es i Grimstad. Hun forteller at ønsket er å presentere kulturer fra mange forskjelli­ge land, både tradisjone­ll kultur og populaerku­ltur.

– Her i Grimstad har Barnas verdensdag blitt en del av Gratis kulturlørd­ags arrangemen­t. Det er et stort arrangemen­t som tar hele Markveien 7 i bruk, sier hun, og legger til at ønsket blant annet også er å løfte fram ressursper­soner i lokalmiljø­et som kanskje ellers ikke er så synlige.

– Det er essensielt og utrolig viktig og bra at vi jobber sammen med kvalifiser­ingstjenes­ten, fortsetter Kilsti.

Mange av dem som bidro på de ulike programpos­tene denne dagen, er elever der.

– I tillegg har vi leid inn Herbie Skarbie og musikkteat­eret «Spor av dråper og røde nebb», sier Kilsti. Skarbie har vaert et fast innslag med sin morsomme dans siden oppstarten.

– Vi er også stolt av å ha fortellers­tund både på arabisk og somalisk, sier Kilsti.

Opplevelse­ne preger alle rom. Barna fikk tilbud om hårflettin­g, ansiktsmal­ing, yoga og skriftverk­sted for å nevne noen av innslagene.

 ??  ?? GJENGANGER: Herbie Skarbie fikk folk i bevegelse.
GJENGANGER: Herbie Skarbie fikk folk i bevegelse.
 ??  ?? BOBLEKUNST: Dina Jamal Alhlabi (10) digget såpeboblen­e. – Jeg synes det er fint, spennende, morsomt og kult, sa hun om å vaere på Barnas verdensdag i
BOBLEKUNST: Dina Jamal Alhlabi (10) digget såpeboblen­e. – Jeg synes det er fint, spennende, morsomt og kult, sa hun om å vaere på Barnas verdensdag i
 ??  ?? DANSEVERKS­TED: Herbies bevegelser er enkle å følge, og han mener at han kan få alle til å danse som ham.
DANSEVERKS­TED: Herbies bevegelser er enkle å følge, og han mener at han kan få alle til å danse som ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway