Grimstad Adressetidende

Lover frokost til morgenfugl­ene som vil se film

Lørdag er den store kinodagen og på kulturhuse­t forsøker de å få tidenes rekordbesø­k.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Vi gleder oss veldig og prøver å gjøre et ekstra stunt, med hele 24 filmer på en dag, sier kinosjef Rolf Meyer Tallaksen.

Han mener det må vaere rekord i Grimstad.

– Vi har aldri begynt kinovisnin­g så tidlig som klokken 8 før. Og det blir kinofilmer til langt ut i de små timer. Kinodagen avsluttes med noen skumle skrekkfilm­er for dem som tør det, sier han.

Gratis frokost

Morgenfugl­ene, som kommer på de tre første filmene får gratis frokost. Tallaksen oppfordrer alle til å kjøpe billetter på nett. Både fordi prisene da er rimeligere og fordi de lettere kan beregne hvor mange de skal lage frokost til.

– Dørene åpner 7.30. Kiosken er åpen, så det er fullt mulig å kjøpe billett der og da også, legger han til.

Den store kinodagen går over hele landet, og det er halv pris på kinoer denne dagen.

I fjor var det 769 besøkende på Den store kinodagen i Grimstad. I 2016 var det 854.

I år håper Meyer Tallaksen og Morten Agnor på kulturhuse­t å slå alle tidligere besøksreko­rder denne dagen.

– Vi gir premier til besøkende nummer 500, 1.000 og 1.500. De får kinobillet­ter og popkornmen­y, sier han.

Det blir hele åtte filmer for barn denne dagen. – Nøtteknekk­eren og de fire kongeriken­e, Småkrypene­s magiske hage, Smallfoot og Månelyst i Flåklypa er noen av familiefil­mene.

Ellers blir det kinofilmer i mange ulike sjangre.

Flere på kino enn i fjor

Meyer Tallaksen sier de ligger fem prosent bedre enn fjoråret på besøkstall hittil i år.

– Det har vaert litt halvslapt de siste ukene. Vi lå oppe i 6–7 prosent over fjoråret. Det blir spennende å se hva resten av året bringer, sier han.

I hele fjor var det 46.000 besøkende på kinoen i Grimstad. Hittil i år, med to måneder igjen, naermer de seg 40.000. – Desember er blant annet en god kinomåned, når det er kaldt og guffent ute og naermer seg jul. Vi venter ikke de aller største filmene fremover, men noen som kanskje kan dra en del besøkende på tampen av året, som Robin Hood, Spiderman, Troll – Kongens hale, Fabeldyr – Grindelwal­ds forbrytels­e og Mary Poppins, sier han.

På den store kinodagen anbefaler kinosjefen: «Hva vil folk si», som handler om et far-datter-forhold. 16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjen­te. Han anbefaler også «Musikkens stillhet: Bochelli»; filmen om den italienske stjerneten­oren, Andrea Bocelli, også kjent som «Den Fjerde Tenor» og «Den Blinde Tenor».

 ??  ??
 ??  ?? QUEEN: Bohemian Rhapsody er en hyllest til Queen, deres musikk og vokalist Freddie Mercury. Filmen vises på Den store kinodagen. Pressefoto
QUEEN: Bohemian Rhapsody er en hyllest til Queen, deres musikk og vokalist Freddie Mercury. Filmen vises på Den store kinodagen. Pressefoto
 ??  ?? KINODAGEN: Rolf Meyer Tallaksen gleder seg til Den store kinodagen og frister med 24 forskjelli­ge filmer.
KINODAGEN: Rolf Meyer Tallaksen gleder seg til Den store kinodagen og frister med 24 forskjelli­ge filmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway