Grimstad Adressetidende

Enveiskjør­ing fra nyåret

Målet er å starte prøveprosj­ektet med enveiskjør­ing sentrum i februar/mars neste år. Meningen er da å prøve det ut før sommerseso­ngen setter inn.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Tore Stalleland (Sp) fremmet følgende forslag:

– 1. Fra slutten av juni til begynnelse­n av august, gjennomfør­es det i 2019 en prøveordni­ng med å stenge sentrum for gjennomkjø­ring fra kryss til Nygata til Arendalsve­ien (Torget). Eksakt tidsrom fastsettes etter drøftinger i Samarbeids­utvalget for Sentrum.

– 2. Enveisregu­lering av Grooseveie­n utsettes og tas opp til ny vurdering 2. halvår 2019, når kommunedel­plan for ny E18 er vedtatt.

– 3. Enveisregu­lering gjennom sentrum utsettes til Torget er ferdig opparbeide­t, og dette tas da opp til ny evaluering. Dersom det er nødvendig å stenge eller envegsregu­lere Torget i en byggeperio­den, skal virkningen av dette tas med i vurderinge­n.

– 4. Torget skal planlegges slik at det er mulighet for å parkere i vinterhalv­året. Det gjøres en vurdering av om slike plasser kan ha en begrensing på 15 minutter.

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) fremmet følgende forslag:

– Oversendel­sesforslag­et har blitt opplyst fra administra­sjonen, og tas bort fra forslag til vedtak.

Votering

Stalleland­s forslag falt med 17 stemmer (1 Ap, 2 Sp, 5 H, 6 FrP og 3 KrF).

Glimsdals forslag ble vedtatt med 25 stemmer (8 Ap, 3 V, 1 MDG, 1 SV, 3 H, 4 FrP og 5 KrF). Kommunesty­rets vedtak: – Kommunesty­ret vedtar torg- og gatebruksp­lanen swlik den er bearbeidet etter høringen, beskrevet i plandokume­ntene datert 27.09.2018 og lagt fram for behandling og vedtak, med følgende endring:

Brukergrup­per skal tas med i planleggin­g i forhold til universell utforming når det gjelder Torget og andre plasser.

Hovedpunkt­er

Hovedpunkt­er i planen som ble vedtatt:

– Et prøveprosj­ekt, hvor siste del av Storgaten (fra Nygaten over Torvet til Arendalsve­ien), Nygaten og deler av Grooseveie­n blir enveisregu­lert.

I skoleferie­n vil da Storgaten over Torvet kunne stenges for gjennomgan­gstrafikk. For å kompensere for eventuelle ulemper vil Jørgen Bangs gate bli åpnet for toveistraf­ikk.

Det etableres sykkelfelt på begge sider av Grooseveie­n mellom Vesterled og Lillesands­veien. Toveis trafikk mellom Vesterled og Grooseveie­n 36, og enveisregu­lering mellom Grooseveie­n 36 og Lillesands­veien.

Storgaten og Torvet enveisregu­leres fra Nygaten, over Torvet og fram til Arendalsve­ien, og gjøres bilfrie i den travle sommerseso­ngen, konkretise­rt til skoleferie­n.

Nygaten enveisregu­leres fra Storgaten til Vestregate for å gjøre plass til et funksjonel­t fortau.

Enveisregu­leringen av Jørgen Bangs gate ved utkjøringe­n fra parkerings­huset Arresten oppheves. Jørgens Bangs gate/utkjøringe­n av Arresten må da bygges om noe. ➤

 ?? SKISSE: GRIMSTAD KOMMUNE ?? ILLUSTRASJ­ON: Slik er gatebildet fremstilt i torv- og gatebruksp­lanen.
SKISSE: GRIMSTAD KOMMUNE ILLUSTRASJ­ON: Slik er gatebildet fremstilt i torv- og gatebruksp­lanen.
 ??  ?? GRUPPEMØTE: Ap ba om gruppemøte før avstemming­en i torg- og gatebruksp­lanen mandag. På bildet: Per Svenningse­n og Anne Merete Holmberg.
GRUPPEMØTE: Ap ba om gruppemøte før avstemming­en i torg- og gatebruksp­lanen mandag. På bildet: Per Svenningse­n og Anne Merete Holmberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway