Grimstad Adressetidende

På ungdomssko­len

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

i norsk, statistikk i matte, politics i engelsk, energi i naturfag, demokrati og ytringsfri­het i KRLE og hele det politiske og demokratis­ke fundamente­t i samfunnsku­nnskap.

Laererstud­ent

– Vi er ellers midt i en studentper­ioden på skolen, og vi vil gjerne gi de en mulighet til å vaere med på en praktisk gjennomfør­ing av et tverrfagli­g teamarbeid, noe som er et av kravene til morgendage­ns skole, sier Gry Heltvedt Håtveit.

Laererstud­ent Erlend Klouman Høiner tar praktisk pedagogisk utdanning (PPU) ved UiA. Han synes opplegget er helt supert.

– Det er veldig morsomt for oss at vi får vaere med på et veldig annerledes opplegg en uke. Og så er det gøy for oss at vi får en førpremier­e på den nye laererplan­en som kommer i 2020. Der er det mer fokus på dybdelaeri­ng og tverrfagli­ghet, og begge de tingene gjør vi jo nå, sier han.

Vekker interessen

Da Adressa var innom skolen var det tydelig at dette var et prosjekt som fenget elevene. De jobbet som noen helter.

– Det er veldig gøy det her, fordi det er så annerledes enn det vi vanligvis jobber med, sier en av elevene.

– Og så merker vi at vi blir mer interesser­te og engasjerte i politikk og samfunnet vårt av å jobbe med dette. Jeg har aldri vaert interesser­t i det før, men nå synes jeg det er gøy. Det er artig å jobbe med dette, og se at vår mening betyr noe, sier en annen elev.

Prosjektuk­a ble for øvrig åpnet av selveste ordfører Kjetil Glimsdal. Han tok seg tid i en travel hverdag til å besøke de unge politikern­e for å gi dem en appell. Ifølge Gry Helstedt Håtveit pratet han om hvor viktig det er å prate fint til hverandre, selv om man er uenige og er midt oppi en voldsom debatt.

– Og så pratet han om dette med at det er viktig at flertallet tar vare på mindretall­et, og at selv om de er minst, så må de tas vare på, forteller hun.

Tema-uka ble avsluttet fredag. ➤

 ??  ?? gode argumenter for å overbevise i den demokratis­ke prosessen
gode argumenter for å overbevise i den demokratis­ke prosessen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway