Grimstad Adressetidende

– Vi evner ikke å score

Jerv-trener Arne Sandstø synes de gule og blå gjør mye bra i siste bortekamp, men erkjenner at laget også gjør noen forferdeli­g dumme tabber.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Ull/Kisa-Jerv 4–1 (2–1)

– Vi gjør veldig mye bra i kampen. Vi skaper oss svaert mange sjanser og er mye mer med enn et vanlig bortelag er. Men vi evner ikke å score mål. Vi har spillere på fem meter som skyter to-tre ganger uten å score. Det er helt utrolig at ikke vi scorer flere mål enn resultatet tilsier, sier Jerv-treneren på vei tilbake til Sørlandet.

– Ikke gode nok

– Det går på at vi ikke er gode nok rett og slett. Vi er ikke herre nok over situasjone­n til at vi kan ta kommando. Vi er ubesluttso­mme og dårlige på valg, som gjør at motstander­ne kommer i god posisjon. Også gjør vi noen forferdeli­ge dumme tabber bak. Det gjør at de får tredje og fjerde målet som punkterer kampen i en tid hvor vi trøkker på. Det er helt utrolig, sier en skuffet trener.

Kan bli nedrykkskv­alik

Jerv ligger nå på 12. plass på tabellen. Ull/Kisa ligger på femte plass og har svaert lyst på en kvalikplas­s til Eliteserie­n.

– Først og fremst er Ull/Kisa et godt lag. Det er et hardt satsende lag som ser for seg Eliteserie­spill om få år. De har gode offensive spillere, sier Sandstø.

Han utelukker ikke at Jerv kommer på kvalikplas­s og må kjempe for å unngå nedrykk.

– Det kan godt hende at vi ender på kvalikplas­s. Det kommer an på hva som skjer med lagene under oss og med oss selv i hjemmekamp­en mot Tromsdalen til søndag, sier han.

For å unngå det, sier treneren at grimstadla­get må opp på det nivået de har vaert i det siste.

– Både når det gjelder energi, trøkk og vilje nok til å vinne. Det har vi vaert bra på i det siste, og vi må opp på det nivået igjen. Tromsdal et lettbeint, kvikt og godt teknisk lag. De har gode ballspille­re og utfordrer som kollektiv. Tromsdalen har også en mulighet ved seier til å melde seg på kvalifiser­ingen i topp seks, så de har også ting å kjempe for, sier han.

Målrike kamper

I fjor endte det tilsvarend­e oppgjøret på Jessheim stadion med 7-1-seier for Ull/Kisa. Niklas Sandberg, som nå skal forsøke å berge plassen i Eliteserie­n med Start, satte inn fire scoringer for ullsokning­ene og var naturligvi­s kampens store spiller.

Fjorårets kamp i Grimstad endte 6–2 til Jerv, så 2017-matchene mellom Kisa og Jerv leverte bøttevis med friske scoringer.

Det omvendte oppgjøret i vår endte imidlertid 1–1.

Siste serierunde

Notodden vant sin kamp mot Florø søndag, og kan stikke kjepper i hjulene for Jerv i sesonginns­purten. Strømmen vant 5–0 over Åsane.

Vinner laget fra bluesbyen sin siste kamp, Åsane tar minst tre poeng og Strømmen ett mens Jerv taper siste, må Jerv ut i kvalik.

Til uka vil Jerv forberede seg som vanlig til kamp. Sesongens siste hjemmekamp blir mot Tromsdalen på Levermyr til søndag.

Trangere økonomi

Om neste sesong sier treneren at de økonomiske rammene i klubben blir vesentlig mindre.

– Det blir store utfordring­er for klubben i tiden som kommer, sier treneren.

 ??  ?? UFATTELIG: Jervs trener Arne Sandstø er skuffet over at Jerv ikke fikk flere mål mot Ull/Kisa. Her fra en tidligere kamp.
UFATTELIG: Jervs trener Arne Sandstø er skuffet over at Jerv ikke fikk flere mål mot Ull/Kisa. Her fra en tidligere kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway