Lister

Selger mange skatter

- Av Hedda Ovidia Stølen

På lørdag følger Åpta Misjonssen­ter nok en gang opp den mangeårige tradisjone­n og arrangerer storslått auksjon og loppemarke­d på Åpta.

– Åptadagen har utviklet seg til å bli et av de store sommerarra­ngementene på Sørlandet, og det kommer folk fra både Agder og Rogaland for å gjøre en god handel og samtidig treffe venner og kjente, skriver Ingolf Vegge, medlem i arrangemen­tskomiteen for auksjonen og loppemarke­det på Åpta, i et presseskri­v.

På lørdag arrangerer nemlig Åpta Misjonssen­ter den tradisjons­rike festdagen atter en gang, der store og små skatter selges bort. Det er heller ikke bare salg som står på agendaen, men også kransekake­utlodning, «bamsetombo­la» og salg av grillmat, kaffe og kaker.

– I fjor var det naermere 2.000 besøkende innom arrangemen­tet, og til sammen klarte vi å samle inn hele 313.000 kroner, fortsetter Vegge.

I år frister han med et bredt varetilbud på loppemarke­det, med alt fra pyntegjens­tander til kopper og kar, og også på auksjon lover han at det vil dukke opp flere skatter.

– Vi har fått deler av flere dødsbo og kan tilby spesielle varer som et utstoppet elgehode og en bibel fra 1751, for å nevne noe av de omtrent 300 tingene vi har klare til auksjonen, forteller han. Det mest verdifulle for dagen blir imidlertid en 23 fots sjekte i god stand.

– Åptadagene krever en betydelig innsats fra lokalbefol­kningen og de faste campingfol­kene på stedet. På selve dagen er over 70 frivillige hjelpere i aktivitet, og pengene vi tjener inn på lørdag har utrolig mye å si for den økonomiske driften her på Åpta. Derfor håper jeg mange kommer for å støtte opp og hjelper lokalsamfu­nnet, avslutter Vegge.

 ??  ?? På lørdag arrangeres det nok en gang loppemarke­d og auksjon på Åpta.
På lørdag arrangeres det nok en gang loppemarke­d og auksjon på Åpta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway