Lister

Haegebosta­d-leder: – Helt i verdenskla­sse

-

– Her er dugnadsånd­en så god som den kan få blitt. Jeg tror den er helt i verdenskla­sse, sier Geir Eikeland, leder av Haegebosta­d IL.

Han trekker frem at bygda er helt avhengig av frivillig innsats for å få ting til å fungere.

– Jeg tror også vi har laert god dugnadsånd av generasjon­en før oss, sier han.

Leder i Lyngdal IL, Roger Abusland, syns dugnadsånd­en i Lyngdal er god, men legger ikke skjul på at noen sørger for at ting skjer, noen «dilter med» og noen gjør ikke noe.

– Hvis vi skal legge opp aktivitets­nivået etter dem som ikke gjør noe, skjer det ingenting, sier han og fortsetter:

–Jeg syns vi skal ha respekt for at folk har en travel hverdag og mye å gjøre. Derfor er det viktig å vaere tidlig ute med dugnadslis­tene. Noen er lettere å kalle ut enn andre, men det er mange som legger ned mye innsats, og jeg velger å fokusere på dem. Jeg setter stor pris på dem som stiller opp, men bruker ikke tid på dem som ikke stiller opp, sier Absuland.

– Kan Farsund og Borhaug laere noe av Lyngdal?

– Ja, hvis de har lyst til å høre på en lyngdøl, skal vi vaere rause og hjelpe til, det hadde vaert kjempegøy! Dersom vi får mer aktivitet i Farsund, gavner det Lyngdal også, svarer han.

Jan Rob, styreleder i Kvinesdal IL, forteller at hele idrettslag­et er drevet på dugnad, noe som til samme utgjør 11 1/2 årsverk. På samme måte som Abusland ønsker også Rob å fokusere på dem som legger ned tid og arbeid i idrettslag­et istedenfor dem som ikke gjør det.

– Når det gjelder arrangemen­ter, er det stort sett greit å få folk med på å jobbe dugnad, men det er mange av de samme som stiller opp hver gang, sier Rob og fortsetter:

– Men jeg bryr meg ikke så mye om dem som ikke stiller opp. Jeg bryr meg om dem som stiller opp og gjør en uvurderlig jobb. Uten folk på dugnad, hadde ingenting fungert, mener han.

Det har ikke lykkes å komme i kontakt med Flekkefjor­d idrettslag.

Dugnadsånd­en i de andre idrettslag­ene i Lister ser ut til å vaere bedre enn i Farsund og på Borhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway