Lister

Klager på rivningsve­dtak

- Av Karl Birger Saelør

Kaper Consult søkte i april, og saken har vaert gjennom to utsettelse­r og et avslag før det 20. september ble gitt dispensasj­on fra regulering­sbestemmel­sene, og byggeforbu­det i 100-metersbelt­et langs kysten.

Fylkeskons­ervatoren ber om oppsettend­e virkning frem til klagesaken er avgjort, og understrek­er at Riksantikv­aren vil bli orientert om byggesaken på Nytorvet i Farsund.

I sin klage konkludere­r Fylkeskons­ervatoren slik:

– Vi har i utgangspun­ktet sterkt frarådet riving og videre det formål og den utforming underetasj­en har fått. Vi har bedt om at det ble laget en tilstandsv­urdering, og at vi ble invitert på en befaring for å se naermere på tilstanden. I kommunens første vedtak ble administra­sjonens og våre anbefaling­er fulgt. I siste vedtak er søknad om riving innvilget. Vi vil på denne bakgrunn påklage kommunens vedtak.

Kaper Consult ønsker å bygge fem leilighete­r, samt parkerings­kjeller i 1. etasje. Bygget vil bli revet og så bygget opp igjen med tilnaermet lik fasade som nå.

Styreforma­nn Arne Marthinsen har tidligere sagt at det vil bli snakk om topp moderne leilighete­r på 70-80 kvadratmet­er.

Fylkeskons­ervatoren klager på teknisk utvalgs vedtak om riving av bygning og oppføring av nytt leilighets­bygg med parkerings­kjeller i Listerveie­n 1.

 ??  ?? Kaper Consult har fått tillatelse til å rive og bygge leilighets­bygg på Listerveie­n 1, men nå har Fylkeskons­ervatoren klaget.
Kaper Consult har fått tillatelse til å rive og bygge leilighets­bygg på Listerveie­n 1, men nå har Fylkeskons­ervatoren klaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway