Lister

Grøvan utladet etter en tøff måned

– Dagen derpå-følelsen er preget av utmattethe­t og tomhet.

- Av Mona Wikøren og Olav Hoel

Det sa stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF) lørdag, dagen etter at Krfs ekstraordi­naere landsmøte avgjorde partiets veivalg videre.

98 delegater på Krfs landsmøte stemte for å søke regjerings­makt med Høyre, Venstre og Frp. 90 delegater stemte for partileder Knut Arild Hareides forslag. To stemte blankt.

Hareide går som kjent av som partileder etter fredagens vedtak.

– Vedtaket er ikke etter mitt hode og hjerte, men det er bra at partiet nå har tatt en beslutning og landet på en tydelig avklaring, sier Grøvan til Lister.

Partikolle­ga Per Sverre Kvinlaug fra Kvinesdal tror mange Krf-ere er glade for at det nå er tatt et valg.

– Dette er en historisk dag, ikke bare om partiets retningsva­lg, men også for hele den parlamenta­riske situasjone­n. Samtidig har mange sett frem til at partiet kommer frem til den endelige avgjørelse­n. Det har vaert mange følelser hvor folk har kjempet for de ulike alternativ­ene. Noen er også skuffet, og det skal vi ha respekt for. Det har vaert lagt ned mye arbeid fra tillitsval­gte og andre siden partileder Knut Arild Hareide lanserte sitt syn for en måneds tid siden, men nå håper jeg at vi kan samle oss for å få gjennomfør­t mest mulig gul politikk

Allerede i dag vil KRF starte sonderinge­ne med regjerings­partiene Høyre, Fremskritt­spartiet og Venstre med mål om å finne en felles regjerings­plattform slik at KRF kan gå inn i regjering.

– I disse sonderinge­ne blir det viktig at KRF avspeiler hele partiet slik at de som i dag føler seg som tapere kan kjenne seg igjen i partiet i en eventuelt ny regjering. Det blir kanskje spesielt viktig å få frem den siden av partiet som tapte, sier Grøvan.

– Klarer vi å få et tydelig fotavtrykk på det, så tror jeg vi skal klare å få dette til. Det blir til syvende og sist stortingsg­ruppen som tar den siste avgjørelse­n om vi velger å gå inn i dagens regjering etter at det i forkant har blitt gjort de nødvendige prosessene, sier Kvinlaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway