Lister

– Etablering av BUA er et viktig tilbud

Med etablering av den 120. utlånsenhe­ten på landsbasis, kan barn og ungdom sammen med voksne i Kvinesdal få låne og forsøke sport- og friluftsut­styr.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Kvinesdal satser på barn og ungdom, og etablering av BUA er et viktig tilbud. Da saken var oppe i kommunesty­ret tidligere i år, støttet samtlige politikere opp om dette. Hensikten med denne etablering­en er at her kan folk låne utstyr og forsøke aktivitete­n gjennom dette lavterskel­tilbudet BUA er, sa ordfører Per Sverre Kvinlaug før han klippet snoren.

Låne ut utstyr

Gjennom de siste par årene har flere kommuner sammen med frivilligs­entraler eller lag og foreninger etablert ordninger der barn og unge kan låne fritids- og idrettsuts­tyr.

Bakgrunnen for dette er at sports- og fritidsuts­tyr kan vaere dyrt. Ikke alle har råd til å kjøpe ski, sykler, telt, soveposer og annet utstyr. Svaert ofte kan dyrt utstyr kun bli brukt noen få ganger før det enten blir for små i størrelsen­e for et barn eller legges vekk fordi interessen for aktivitete­n ble lavere enn man først trodde. Det er her Bua-ordningen kommer inn.

Lokal støtte

I Kvinesdal har kommunen sammen med frivilligs­entralen og bedriften ASVO de siste månedene stått på for å få lokalene klare og skaffe utstyr. Blant annet har ungdommer som har hatt sommerjobb i kommunen malt lokalene.

Videre har flere lokale bedrifter støttet opp med anskaffels­e av utstyr.

– Irene Gullestad Sandtorv som er leder av frivilligs­entralen har gjort en fantastisk jobb med å søke etter penger og bidra til å få realisert dette tiltaket. Både kommunen og lokale bedrifter har støttet opp å få etablert denne ordningen, sier Rolf Terje Klungland ved Asvo til Lister.

Ved Bua-kvinesdals lokaler er det mulig å få låne telt, soveposer, sykler, skateboard, el-sykler og ski. Lokalene vil holde åpent to dager i uken.

– Jeg er imponert over det man har fått til, og jeg håper dette blir et godt brukt tilbud, sier ordføreren.

 ??  ?? Ordfører Per Sverre Kvinlaug åpnet Bua-kvinesdal etter at han hadde mottatt saksen av ASVOS Rolf Terje Klungland som symbolsk bar den på en skateboard.
Ordfører Per Sverre Kvinlaug åpnet Bua-kvinesdal etter at han hadde mottatt saksen av ASVOS Rolf Terje Klungland som symbolsk bar den på en skateboard.
 ??  ?? – Dette er imponerend­e, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug om BUA
– Dette er imponerend­e, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug om BUA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway