Lister

18-åring dømt til fengsel for trusler og vold

-

En 18 år gammel gutt bosatt i Farsund er dømt til 100 dagers fengsel for en rekke forhold - deriblant trussel med kniv på Brooklyn Square i Vanse.

Det var etter en privat fest natt til 4. juli at 18-åringen dro fram en grønnsaksk­niv fra boksershor­tsen sin og truet en mann utenfor puben.

Mannen skal ha snakket med datteren sin, som hadde vaert på samme fest 18-åringen hadde vaert på, da den tiltalte kom mot ham med kniv og var truende. Den fornaermed­e visste ikke hvorfor han ble truet. Han fikk ropt til taxisjåfør­en som var like ved at politiet måtte kontaktes. Da løp 18-åringen fra stedet og kastet kniven han hadde tatt med seg fra den private festen han kom fra.

Tiltalte erkjente i retten kun delvis straffskyl­d for dette forholdet da han hevder at han ikke visste at det var faren til jenta han hadde vaert på samme fest som, og at han gjorde det han gjorde for å beskytte jenta, som hadde blitt spurt om hva hun gjorde der av fornaermed­e, altså faren. Retten mener likevel at det ikke fritar 18-åringen for straff for dette forholdet.

Dommen på 100 dagers fengsel inneholder også straff for flere trusler. Blant annet har han fremsatt flere trusler overfor ansatt ved institusjo­nen han bodde på og andre navngitte personer og mot politiet.

18-åringen står også bak skader på rett rundt 25.000 kroner på en bil tilhørende institusjo­nen.

I dommen kommer det også fram at han har vaert involvert i et slagsmål i Kristiansa­nd. Han har også stjålet 1.950 kroner fra en navngitt person.

Av de 100 dagene han er dømt til å sone, kommer det 72 dager i fratrekk for varetekt. Dommen innebaerer også at han må betale 25.739 kroner i erstatning til institusjo­nen for skadene på bilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway