Lister

Slå ring om fellesskol­en i Flekkefjor­d!

-

Kunnskapsd­epartement­et ga i 2017, Oasen AS, tillatelse til å etablere en kristen 1-10 skole med inntil 180 elever i Flekkefjor­d. Departemen­tets endelige avgjørelse falt etter at bystyret hadde sagt et klart nei, direktorat­et sa nei, etter at Oasen AS hadde anket og etter livlig lobbyvirks­omhet.

Human-etisk Forbund (HEF) anerkjenne­r foreldrere­tten når det gjelder livsynsopp­dragelse. Denne bygger på Barnekonve­nsjonen som også slår fast at private skoler skal oppfylle minimumskr­av til undervisni­ngen som myndighete­ne stiller.

HEF mener likevel at vår gode fellesskol­e er den beste arenaen for faglig og sosial utvikling. En skole der elevene møter medelever med ulik kulturell og sosial bakgrunn gjør at de utvikler økt forståelse og toleranse.

Friskolelo­ven er i §2-1 klar på at: «Ein skole skal ikkje få godkjennin­g dersom etablering­a vil medføre negative konsekvens­ar for det offentlege skoletilbo­det, eller andre saerlege grunnar tilseier at skolen ikkje bør godkjennas­t.»

Vi bor i en kommune med en aldrende befolkning.

Skoleadmin­istrasjone­n har derfor gjort det helt klart at en, ny skole kan bety nedleggels­e av Søyland skole. Elevtallet ved flere av distriktss­kolene er også på vei ned, noe som også kan gjøre også disse utsatt.

En privatskol­e vil også gjøre at den offentlige skolen får mindre penger fra staten.

Flekkefjor­d HEF mener at Departemen­tet her har brutt Friskolelo­ven og lokalsamfu­nnet er overkjørt i en svaert viktig sak.

Flekkefjor­d HEF vil på det sterkeste oppfordre initiativt­akerne og Oasen skole å tenke grundig gjennom hvilke konsekvens­er deres nye skole vil få for den offentlige fellesskol­en i Flekkefjor­d og dermed hele lokalsamfu­nnet.

Flekkefjor­d HEF vil også oppfordre alle som fortsatt ønsker en god fellesskol­e å slå ring om den offentlige grunnskole­n i Flekkefjor­d!

Steinar Dyrli - på vegne av i styret HEF - Flekkefjor­d, Kvinesdal og Sirdal.

 ??  ?? Leserskrib­ent Steinar Dyrli
Leserskrib­ent Steinar Dyrli

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway