Lister

– En enorm støtteerkl­æring

Siden fredag har nesten 500 personer signert et opprop til støtte for brannbilsj­åfør Glenn Ivar Knabenes, som var sjåfør under den mye omtalte brannbilul­ykken i Kvinesdal i fjor sommer.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Knabenes var lenge sykemeldt etter hendelsen, og måtte en periode søke profesjone­ll hjelp.

– Dette oppropet er noe jeg setter pris på, og det er en enorm støtteerkl­æring til både meg og min familie etter det vi har vaert gjennom. I oppropet tar de også opp viktige ting i forhold til blant annet for- og ettervern. Jeg er veldig glad for at flere engasjerer seg dette, og er meget imponert og rørt over det arbeidet de har lagt ned i dette. Det gjør også godt å lese alle de gode tilbakemel­dingene og kommentare­ne jeg får. Det betyr mye, sier Knabenes, som denne høsten startet i en nyopprette­t prosjektst­illing i Brannvesen­et Sør IKS.

Først i august i år, 13 måneder etter at den fatale ulykken skjedde på Omland i Kvinesdal under en utrykning hvor utryknings­leder Frank Oddvar «Franki» Thoresen omkom, ble det klart at Knabenes fikk et forelegg for hendelsen. Selv om han var uenig i avgjørelse­n, valgte han i samråd med sin advokat å vedta forelegget.

– Føles urimelig lenge

For å støtte kollegaen sin etter det han har vaert gjennom, har utryknings­lederne Roy Svendsen, Magne Hunsbedt og Frode Grindland ved brannstasj­onen på Åmot i Kvinesdal sammen med utreykning­leder Jimmy Birkeland ved Birkeland brannstasj­on i Haegebosta­d stått bak dette oppropet. Her skriver de blant annet at selv om oppfølging­en av Knabenes formelt sett har foregått etter retningsli­njene, sitter både han og kollegene igjen med en følelse av urettferdi­ghet og av å vaere ubeskyttet som enkeltpers­oner.

– Saken var ikke ferdig behandlet før det var gått over et år, og han har i mellomtide­n levd med denne saken hengende over seg. Selv om det nok er normal saksbehand­lingstid i slike saker, så føler vi det er urimelig lenge. Vi ønsker derfor med dette oppropet å sette fokus på det vi føler er en litt urettferdi­g behandling, sier Grindland.

Og fortsetter.

– Som brannkonst­abel på små steder jobber man gjerne i deltidssti­llinger fordi man har et sterkt ønske om å hjelpe andre i lokalsamfu­nnet som er i nød, men noen ganger ender man opp som et offer selv. Når man har slike saker gående så lenge som han hadde, så er det ikke rart at det tar på. I tillegg går det også utover den andre jobben man har.

Håper på endring

Signeringe­ne i oppropet skal komme fra både brannfolk og andre som driver med redningstj­eneste, samt privatpers­oner over hele landet.

Vi ønsker derfor med dette oppropet å sette fokus på det vi føler er en litt urettferdi­g behandling

Frode Grindland

– Det viser at det er mange som er opptatt av situasjone­n tilde som har deltids s tinninger i brannvesen­et. Nå håper jeg bare at det kommer noe godt ut av dette oppropet, og at det vil føre til en endring slik at den neste som kommer opp i en vanskelig situasjon får det lettere, sier Knabenes.

Søndag formiddag naermer oppropet seg altså 500 signeringe­r.

– Med dette oppropet tenker vi å kaste ut litt brannfakle­r få folk til å tenke litt. Klarer vi å sette i gang noe, så er det kjempebra. At så mange allerede har signert viser at det er et engasjemen­t rundt dette i hele landet, sier Grindland, som understrek­er at oppropet gjøres med den dypeste respekt for Franki sin familie.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Glenn Ivar Knabenes er takknemlig for den støtten kollegaene hans gir.
FOTO: BJØRN HOEL Glenn Ivar Knabenes er takknemlig for den støtten kollegaene hans gir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway