Lister

– Har brukt et par år på å komme opp igjen

Den 16 måneder lange stengingen av Listerveie­n fra tidlig 2016 til våren 2017 preget Kiwi-butikken på Farsund senter i flere år. Først nå føler de at de er tilbake der de skal vaere.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

2019-regnskapet for Farsund Butikksent­er AS, som er driftssels­kapet bak Kiwi i Farsund, viser et resultat før skatt på 1,15 millioner kroner og en omsetning på 57,8 millioner kroner.

– Vi er veldig godt fornøyd med det resultatet. Vi har brukt et par år på å komme opp igjen etter den anleggsfas­en som var. Samtidig er resultatet et produkt av en kjempeinns­ats av alle de ansatte som står på dag ut og dag inn sju dager i uken, sier daglig leder Jan Terje Nevland til Lister.

Overskudde­t kommer også godt med i forhold til de videre planene de har på senteret langs Listerveie­n.

– Det er viktig at vi kommer oss dit vi skal vaere for å komme videre med de prosjekten­e vi har en drøm om å få realisert, og som vi ser på som viktig med tanke på den videre utviklinge­n, sier Nevland.

2019-regnskapet dannet ifølge Nevland grunnlaget for det nye parkerings­anlegget som ble ferdigstil­t tidligere i år. Dersom 2020-resultatet blir som forventet, er planen å gå videre til andre fase i utviklinge­n av Farsund senter.

– Fase to innebaerer å bygge et nytt Kiwi-bygg, og det er noe vi håper å komme i gang med til neste år, sier Nevland.

For selv om mange bedrifter sliter i disse korona-tider, er ikke dette tilfellet i samme grad i butikkbran­sjen.

– Selv om koronaen er en fael ting, er vi heldigvis i rett bransje i forhold til den ettersom vi har opplevd økt salg på grunn av at flere har holdt seg hjemme og det har vaert flere turister enn det pleier å vaere, spesielt norske turister. Vi er derfor godt fornøyd med 2020 så langt, og ser lyst på resten av året, sier Nevland.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Jan Terje Nevland er fornøyd med 2019-regnskapet.
FOTO: OLAV HOEL Jan Terje Nevland er fornøyd med 2019-regnskapet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway