Lister

Kommunale geiter ødela bil

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

En bileier krever at Farsund kommune betaler verkstedre­gningen etter at kommunens geiter på Varbak ødela bilen hans.

I en e-post til Farsund kommune er bileieren ganske så tydelig i sin tale:

– Fredag 6. november 2020 ble bilen min utsatt for haerverk oppe på parkerings­plassen på Varbak. Haerverk ble utført av geit. Det var ikke sperret av for oppkjøring der, som det visstnok er nå. Av skadene på bilen er ripete panser, riper langs sidene etter horn og en lykt som er blitt sprekt. Etter hva jeg har funnet ut er Farsund kommune ansvarlig, skrev bileieren i en e-post til Farsund kommune 10. november.

Bileieren har i e-posten sendt med bilder som viser en geit som står på bilens panser og på bilens støtfanger. Han ønsker ikke å kommentere saken i avisen, og vil ikke at Lister bruker bildene han har sendt.

Tre dager senere, 13. november sendte han to ny e-poster til kommunen, der han påpekte at skadene på bilen må utbedres snarlig for at reparasjon­en ikke skal bli dyrere enn nødvendig. Han ga så kommunen en frist til 18. november til å svare på hvordan den stiller seg til kravet om å utbedre skadene på bilen.

– Blir ikke svarfrist holdt, ser jeg på det som et klarsignal fra Farsund kommune på at jeg torsdag 19. november leverer bil på verksted på kommunens regning, skriver han i den siste av e-postene.

Enhetslede­r for teknisk drift i Farsund kommune, Sten Otto Tjørve er kjent med e-posten fra bileieren. Han påpeker at kommunen ikke har avgjort saken endelig.

– Men vi kommer sannsynlig­vis til å avvise klagen, og ikke til å ta kostnadene. Det står merket i hele Varbak-området at det er geiter der, så det burde ikke vaere noen overraskel­se for noen om det går dyr der, kommentere­r Tjørve til Lister.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? En bileier mener at Farsund kommune må betale for skadene som geitene på Varbak påførte bilen hans
FOTO: TORREY ENOKSEN En bileier mener at Farsund kommune må betale for skadene som geitene på Varbak påførte bilen hans

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway