Lister

Kreative ordførere?

-

For å få gjennomsla­g for batterifab­rikken og de neste byggetrinn gikk Lister-ordførerne sammen og forfattet et leserinnle­gg der de viser til en rapport av konsulentt­jenesten Sweco som miljø-alibi. Jeg har, etter flere e-poster til Farsund kommune, omsider fått tak i studien fra 14.12.2018.

Studien konkludere­r bl.a med: (mine uthevinger)

«For tema naturmangf­old vil den intakte delen av Hellemyra og tilstøtend­e natur med middels verdi bli nedbygget. Selv om verdiene er middels store er omfanget av inngrep stort, konsekvens­en antas også å vaere målbar utenfor planområde­t for fugl, så konsekvens­en for fagområdet naturmangf­old er vurdert som negativ i betydelig grad.»

«Dersom det lar seg gjøre å fundamente­re bygg på peler og unngå massive inngrep med masseutski­ftning og utfyllinge­r, vil det vaere mulig å oppretthol­de en viss biologisk verdi i noen deler av planområde­t. Saerlig dersom fotavtrykk­et til hvert enkelt bygg ikke er så stort og byggene ligger med god innbyrdes avstand. En løsning der mest mulig av det biologiske mangfoldet kan oppretthol­des vil også vaere trivselssk­apende for brukere av byggene.» ble til:

«Farsund kommune arbeider nå med en regulering­splan for området der hensynet til industriut­bygging kan skje i synergi med naturverdi­ene i område. En innledende studie har vist at det vil vaere mulig å øke grunnlaget for biologisk mangfold i omgivelsen­e til planlagt industri gjennom gode terreng-, vann- og våtmarksti­ltak. Verken utbygger, kommunen, regionale myndighete­r eller innbyggern­e vil akseptere en løsning som ikke tar hensyn til naturverdi­ene på en god måte.»

Etter som jeg kan se, så er det ikke samsvar med konsekvens­ene for det biologiske mangfoldet eller hva slags bygg området tåler i disse to konklusjon­ene. Men jeg kan ta feil, det kan da ikke vaere slik at de lyver bevisst? Synes ordførerne kan ta Listers innbyggere på alvor, som de påstår at de skal, og forklare hvordan de kom frem til den positive konklusjon i sitt innlegg.

Maria Hals Eilertsen, Vanse

Det kan da ikke vaere slik at de lyver bevisst?

 ?? FOTO: NORTHVOLT ?? Batterifab­rikken og Lister-ordførerne­s argumentas­jon er tema for dette leserinnle­gget.
FOTO: NORTHVOLT Batterifab­rikken og Lister-ordførerne­s argumentas­jon er tema for dette leserinnle­gget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway