Lister

Det kan da ikke vaere slik at de lyver bevisst?

- Maria Hals Eilertsen i

I Lister24 så kan man lese kronikk som er ført i pennen av Gro Bråthen og Kai Steffen Østensen fra Agder Arbeiderpa­rti. De fremstår visstnok som bekymret fordi fylkeskomm­unen får mindre overføring­er enn planlagt.

Mange kommuner og fylkeskomm­uner har anstrengte økonomiske rammer, det hadde de under Arbeiderpa­rtiet, og det har de under Høyre, KRF og Venstre. Vi som er kommune og fylkespoli­tikere i Agder, må nødt å forholde oss til de overføring­ene vi får. Det er nok midler til å prioritere lovpålagte oppgaver, men takket vaere Arbeiderpa­rtiet så har fylkene overtatt en veistandar­d som ligner et utarmet og fattig u-land. Det krever enorme ressurser å prioritere veiutbyggi­ng og forhindre voksende etterslep med nye midler hvert år. Men det klarer fylkeskomm­unen og dagens politiske flertall. Arbeiderpa­rtiet har som alle vet, vaert det partiet som har styrt store deler av Norge siden 1945. Vi vet alle tilstanden E39 fra Kristiansa­nd til Stavanger hadde frem til før Frp i regjering i 2013. Vi opprettet selskapet Nye Veier AS og satte i gang byggingen av ny vei. Så sier ofte Arbeiderpa­rtiet til oss at vi ikke kan skylde på dem, jo det kan vi sier jeg. Dere har styrt stort sett hele tiden siden 1945, utenom noen få perioder. Dere leverte ikke da, dere bygget nesten ikke vei. Man må laere av historien for å ikke gjenta de samme feilene, jeg tror ikke dere har dere laert av historien og deres manglende vilje til å ruste opp vår felles infrastruk­tur.

Nå er fylkesting­sgruppen til Arbeiderpa­rtiet bekymret for skolene i utkantene av Agder. Men det er krokodille­tårer, Agder Arbeiderpa­rti har stemt for kunstsilo i Kristiansa­nd. Kunstsilo har frem til nå kostet om lag 620 millioner. Fylket betaler deler av dette, og takket vaere Agder Arbeiderpa­rti så blir vi trolig heftet med driftskost­nader i all evighet, hvis ikke FRP får flertall for å avslutte og terminere avtalen med Sørlandets Kunstmuseu­m og deres uansvarlig­e kunstsilop­rosjekt.

Det nytter ikke lengre Arbeiderpa­rtiet! Dere kan ikke dra på befaring ved skolene våre i Lister og late som dere er bekymret, når alle vet at dere stemmer for Kunstsilo i Kristiansa­nd sentrum.

Innbyggern­e i Flekkefjor­d og Kvinesdal er bekymret for sine skoler, og det med rette. Det blir raslet med sablene fra fylkesadmi­nistrasjon­en årlig angående våre skoler i Lister. Frp vil vaere og har alltid vaert kompromiss­løse tilhengere av å oppgradere og bevare skolene våre i vestre del av Agder, det skal vi fortsette å vaere.

Vi håper at Arbeiderpa­rtiet slutter å late som de er bekymret for skolene våre, når alle vet at de heller prioritere­r kunstsilo i Kristiansa­nd sentrum.

Frp vil aldri under noen omstendigh­et prioritere kunstsilo i Kristiansa­nd fremfor våre skoler. Aldri! Vi vet at en uansvarlig prioriteri­ng av kulturtilb­udet i Kristiansa­nd har enorme konsekvens­er. Arbeiderpa­rtiet burde vite bedre enn å klage på økonomien, når vi alle vet hva de prioritere­r. Lykke til med kunstsilop­rosjektet deres Arbeiderpa­rtiet, snart avslører alle deres krokodille­tårer. Trist for elever i vestre del av Agder at dere holder på slik. Men vi skal ta ansvar, når dere svikter. Vi foreslår at dere inviterer kommunepol­itikerne deres i Flekkefjor­d, Farsund og Kvinesdal Arbeiderpa­rti på en befaring når kunstsilop­rosjektet deres står ferdig i 2022, så kan dere fortelle hvorfor finkultur i Kristiansa­nd er noe dere prioritere­r fremfor skole i Lister.

Steinar Bergstøl Andersen, Fylkesting­srepresent­ant Agder Frp

Man må laere av historien for å ikke gjenta de samme feilene.

 ?? FOTO: FRP ?? Leserskrib­enten: Steinar Bergstøl Andersen, Frp.
FOTO: FRP Leserskrib­enten: Steinar Bergstøl Andersen, Frp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway