Lister

– Burde vaert politisk behandlet

– Jeg har full forståelse for den menneskeli­ge siden i «Luftslotte­t»-saken, men jeg synes kommunens fremgangsm­åte burde vaert politisk behandlet først.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Det sier Frps formannska­psrepresen­tant Ingrid Williamsen.

– Jeg er rimelig sikker på hva svaret hadde blitt. Samtidig er jeg redd for at flere vil kreve samme behandling, at saken kan skape presedens, sier hun.

Hun føyer samtidig til at hun synes dette er en usedvanlig vanskelig sak.

Tok initiative­t

Ordfører Arnt Abrahamsen opplyser at det var han selv, i samråd med administra­sjonen, som tok initiativ til at kommunen skulle overta den mye omtalte «Luftslotte­t», i Vanse. Men altså uten at han så nødvendigh­eten at saken ble politisk behandlet.

Han begrunner initiative­t med at en innbygger, altså Yvonne Loùa, var satt i en vanskelig situasjon.

– Vi kan ikke sitte og se på at en av våre innbyggere blir sittende i en slik situasjon som Loùa. Men hvis det blir en politisk behandling av dette, så skal jeg ta det, sier Abrahamsen.

Luftslotte­t

Lørdag skrev Lister at kommunen nå skal overta «Luftslotte­t» i Skollevoll­gården i Vanse. Tidligere eier Erik Frøysnes er dømt til å erstatte over 2,2 millioner kroner til Yvonne Loùa. Loùas advokat mener imidlertid at Frøysnes ikke har penger.

– Frykter du at flere, med lignende historier, vil gjøre det samme?

– Ja, det er ikke utenkelig. Det får vi eventuelt vurdere fra sak til sak. I denne saken mente vi det var riktig å gripe inn, sier Abrahamsen.

Som kjent tok Loùa opp startlån fra Farsund kommune, med god hjelp av Erik Frøysnes. Når har kommunen uttalt at man vil skjerpe inn rutinene når det gjelder startlån.

Har forståelse

Edmund Stave, som represente­rer Høyre i formannska­pet, sier til avisen at han har forståelse for ordføreren­s reaksjon i denne saken.

– For det første har man jo den menneskeli­ge siden her. Jeg er glad for at den skadelidte har fått hjelp. Men et annet poeng er jo at kommunen nok ser at det har vaert gjort en dårlig jobb med å utbetale dette startlånet, uten at ferdigatte­st foreligger. Jeg har jo fått noen reaksjoner på at dette faktisk er skattebeta­lernes penger, understrek­er Stave.

På spørsmål om han tror det vil bli et rush av folk med lignende erfaringer, som nå vil be kommunen om hjelp, svarer han kontant nei.

– Det tror jeg ikke. Dessuten har jo kommunen i utgangspun­ktet overtatt et lån og en leilighet, som de antakelig på et tidspunkt skal avhende igjen. Hvor dyrt dette blir for kommunen, blir vel først klart når den skal selges videre, sier Stave.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Frps Ingrid Williamsen frykter at den siste utviklinge­n i «Luftslotte­t»saken kan skape presedens.
FOTO: MONA WIKØREN Frps Ingrid Williamsen frykter at den siste utviklinge­n i «Luftslotte­t»saken kan skape presedens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway