Men's Health treningsguide 2018

Begynn å løpe

-

De første løpeturene er viktige. Laer deg gode teknikker , så beskytter du kroppen mot skade, samtidig som du vil merke raskere framskritt.

Ikke ta for lange steg

«Prøv å ha kort steglengde og høy stegfrekve­ns», sier tidligere løpetrener ved Dartmouth College, Mark Coogan. I dag trener han profesjone­lle løpere for New Balance Boston. Denne teknikken forhindrer overbelast­ning av haelene, og hvis du er en stor mann, reduserer du dessuten belastning­en på korsryggen. «Det er spesielt viktig når du løper i nedoverbak­ke», legger han til. «Da er det nemlig lett å overbelast­e knaer og forside lår, spesielt hvis du er en ivrig nybegynner.»

Slapp av litt, da!

Unngå å bevege deg som Frankenste­ins monster. «Jeg pleier å be folk om å late som om de holder et egg i hver hånd. Du vil ikke klemme så hardt at egget knuser.» Jo mer avslappet du er, desto lettere er det å unngå stram muskulatur i nakken, skuldrene og øvre del av ryggen.

Vaer effektiv

Nybegynner­e har en tendens til å svinge armene sidelengs over kroppen når de løper fort», sier doktor Metzl. Denne bevegelsen er bortkastet energi, for den gir deg ingen framdrift. La armene svinge naturlig fram og tilbake. Bevegelsen bør vaere en perfekt motvekt til beina dine, og hjelpe deg forover.

Massasjeru­lle

Rull alt. Sett en stoppeklok­ke på ti minutter, og rull fram og tilbake over så store deler av kroppen som mulig - setet, lårene, leggene. Bruk omtrent 30 sekunder på hver muskelgrup­pe. «Når du kjenner at det gjør vondt, klemmer du en lacrosseba­ll mot det ømme punktet», sier Starrett. Legg ballen mot den ømme muskelen, pust dypt, slapp av, og kna området med ballen. Rull deretter området sakte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway