Men's Health treningsguide 2018

04/Gjør ting annerledes, og bli slank

RESULTS FITNESS, SANTA CLARITA, CAIFORNIA

-

Alwyn Cosgrove, C.S.C.S.*D , som eier Results Fitness, er opptatt av å holde følge med utviklinge­n innen treningsut­styr og -teknikker. «Men jeg har ikke ubegrenset tid til kundene», sier han. Det er her dataregist­rering kommer inn i bildet. Hvis han endrer på en kundes treningspr­ogram, må endringen gi spektakula­ert bedre resultater enn det han erstatter. Dette er det som funker nå:

Dropp klokka

Intervallt­rening går som regel etter klokka: Maks innsats i x sekunder, rolig tempo i Y sekunder. Cosgrove liker bedre å tilpasse treningen etter puls: Jobb til du har 85 % av makspuls, senk deretter tempoet til du har 65 % av makspuls. Sett deg som mål å klare flere og flere intervalle­r på til sammen 10 minutter.

Vekk muskulatur­en

Når du løfter en sandsekk, endrer tyngdepunk­tet seg, og sentralner­vesystemet må jobber raskt for å rekalibrer­e musklene dine. Denne ustabilite­ten gjør at du forbrenner flere kalorier, samtidig som kjernemusk­ulaturen din får kjørt seg. Har du ikke sandsekk? Bruk en trenings eller medisinbal­l.

Jobb utenfor senter

La oss si at du gjør en farmers walk med 18kilos manualer. Lett, ikke sant? Prøv å gjøre det samme med én 36 kilos manual i den ene hånden i stedet. Kjenner du at det er mye tyngre for kjernemusk­ulaturen? Prøv det samme med utfall, stepups, knebøy og de fleste øvelser for overkroppe­n.

 ??  ?? Bli en mann som virkelig kan løfte sin egen vekt – ikke en som bare leker fitnessutø­ver.
Bli en mann som virkelig kan løfte sin egen vekt – ikke en som bare leker fitnessutø­ver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway