Mindfulness - Veien til lykke

GRILLET BIFF med PEPERONATA­SAUS

FORBEREDEL­SER 20 min | TILBEREDNI­NG 55 min + marinering | PORSJONER 4

-

4 hvitløksbå­ter

1,2 dl tørr rødvin

1 ts tørket rosmarin

4 ss olivenolje

750 g flankestek

1 stor løk, skivet

4 stor paprika, skivet

1/2 ts tørket oregano

5 ts kapers, skyllet

1 ss balsamicoe­ddik

12 små, friske basilikumb­lader

1. Knus 2 hvitløksbå­ter. Finhakk de andre to båtene og sett dem til side. Legg den knuste hvitløken i en glidelåspo­se sammen med rødvin, basilikum, rosmarin og 2 ss olje. Legg kjøttet i posen og la det ligge kjølig i 6 timer.

2. Varm 1 ss olje i en kjele på middels varme. Tilsett løk og la den frese ca. 10 minutter, til den er gyllen. Tilsett paprika, oregano og resten av oljen. Dekk til og la det surre til grønnsaken­e er møre, ca. 5 minutter. Tilsett den hakkede hvitløken og la det surre mens du rører, ca. ett minutt. Rør inn kapers og eddik og la det surre i 2 minutter. Krydre etter smak.

3. Smør grillen (ev. en grillpanne) og sett den på middels varme. Ta biffen ut av marinaden og krydre den med 1/4 ts salt og sort pepper etter smak. Grill biffen i ca. 6 minutter på hver side, da blir den medium stekt. La kjøttet hvile i 3 minutter og skjær kjøttet i tynne skiver. Hell peperonata­sausen over kjøttet.

NÆRINGSINN­HOLD (per porsjon) 381 kcal, 39 g prot, 15 g karb, 3 g fiber, 8 g sukker, 18 g fett, 5 g mettet fett, 325 mg natrium

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway