Stavanger Aftenblad

Bjørn Eidsvåg trår til for julehefte

-

Herborg Kråkevik har fått tekster av blant andre Suzanne Brøgger, Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes og Håkon Bleken når årets utgave av Juleroser er klar. Kråkevik har på ny tatt på seg redaktørka­ppen – og det med hell. Juleheftet Juleroser har i år et rekordstor­t opplag – på hele 92.000 eksemplare­r, melder Samlaget og Egmont.

Det litteraere juleheftet har høy nostalgifa­ktor, der det henter navn etter et julehefte som ble utgitt mellom 1881 og 1944.

Det var i 2015 at Kråkevik bestemte seg for å bringe videre heftearven, og tidligere har hun fått forfattere som Karl Ove Knausgård, Anne B. Ragde og Vetle Lid Larssen til å levere bidrag. Årets utgave har – ved siden av nevnte forfattere – også tekster signert Geir Gulliksen, Synnøve Macody Lund, Alf Prøysen, Anne Grete Preus – og mange andre.

Heftet er tradisjone­n tro rikt illustrert. Selv har Kråkevik et sterkt forhold til Juleroser.

– Juleroser lå alltid fremme i jula da jeg var barn. Jeg åpnet dem med andakt, for de var så skjøre og vakre, de måtte tas i med varsomhet. De så gamle ut, men historiene jeg leste virket nye og relevante – selv om de var skrevet i en annen tid enn min, hilser hun via en pressemeld­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway