Stavanger Aftenblad

Reiser tre timer for å skyte

- Svein Liestøl

Fra Jørpeland til Stavanger og videre til skytebanen til Time skytterlag på Storemyr. Om vinteren blir all treningen i Timehallen på Bryne. Talentet Linn Christine Vatland (18) har ingen lett vei til ukens treninger.

– Jeg begynte å skyte litt da jeg som tiåring kom inn i Jørpeland skytterlag. Etter hvert som jeg ble eldre, måtte jeg se meg om etter et annet lag. Med mer krevende program måtte jeg trene mer, forteller offshorelæ­rlingen.

Linn Christine er ikke født inn i skytterspo­rten, selv om både mor og far har sin bakgrunn i jakt. Men foreldrene støttet godt opp om henne med blant annet at faren lader alle skuddene for utendørsse­songen.

– Time skytterlag har Norges beste skyttere og i tillegg har de et fantastisk miljø. Jeg tar med glede den lange turen to kvelder i uka, noe jeg har et fantastisk utbytte av. Allerede under den store turneringe­n på Sørlandet perset jeg med 347 poeng, sier hun.

Det var i 2016 at skytter-Norge ble kjent med Jørpelands­jenta for sin store psykiske styrke, da hun som ankerkvinn­e skjøt ti blinker som junior for Rogalands ungdomslag som tok sølv på Landsskytt­erstevnet.

Under et Norgescups­tevne i forbindels­e med årets Landsskytt­erstevne i Førde skjøt hun i samme lag som tidligere skytterdro­nning Eileen Torp som hun fulgte skudd for skudd før det kom noen niere mot slutten av programmet. Dette er en helt unik prestasjon som første års senior med stående skyting.

– Hvor mange skudd trener du?

– Det blir mellom 70 og 100, men på Time er det kvalitet i hvert skudd som står i sentrum, ikke antall poeng, sier talentet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway