Stavanger Aftenblad

Bompengepa­rtiet starter lokallag i Sandnes og Klepp

-

SANDNES: Etter et møte i Sandnes blir det startet opp to nye lokallag i det politiske partiet Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger (FNB).

Det ble startet som en folkeaksjo­n på Nord-Jaeren mot de nye bompengeri­ngene, men etter at den nye bypakken ble vedtatt i fylkesting­et i Rogaland i 2014, startet FNB opp et nytt politisk parti med samme navn. De stilte liste til kommunesty­re- og fylkesting­svalget høsten 2015, og fikk inn hele tre representa­nter i bystyret i Stavanger.

Startskudd

Nå vil de bli større. I en meningsmål­ing utført av Respons Analyse på vegne av Aftenblade­t og VG i september ville de ha hatt to bystyrerep­resentante­r i Sandnes ved valget i 2019, uten og i det hele tatt ha et lokallag i Sandnes.

Det er endret nå. Onsdag hadde de oppstartsm­øte i Sandnes. Der ble det opprettet to lokallag.

– Vi har en gruppe som har tatt på seg ansvaret med å sette i gang denne prosessen i Sandnes, og faktisk en dame fra Klepp som ønsker å komme i gang der også. Disse to lokallagen­e vil nå bli opprettet, sier leder i FNB, Frode Myrhol til Aftenblade­t.

I sommer ble en ny folkeaksjo­n iverksatt. Facebookgr­uppen «Bomfritt Jaeren Nok er Nok» har per dags dato over 70.000 medlemmer. Ifølge Myrhol er imidlertid ingen av administra­torene bak denne gruppen med i lokallagen­e.

– Sigurd Sjursen, som er mannen bak Facebook-gruppen, tok kontakt med meg i juni og meldte interesse for å starte FNB i Sandnes. Dette var før han opprettet denne gruppen. På et møte med han i slutten av juli sa han at ting hadde endret seg litt. Derfor har jeg ikke brukt tid på å prøve å få med han, sier Myrhol.

– Er det i det hele tatt noen fra denne Facebook-gruppen som er med i lokallagen­e?

– Ja, flere av dem som har vaert med på alle protestene var til stede på møtet onsdag, sier han.

Det var rundt 20 representa­nter på oppstartsm­øtet.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Gruppelede­r i FNB i Stavanger, Frode Myrhol er fornøyd med nye lokallag.
JON INGEMUNDSE­N Gruppelede­r i FNB i Stavanger, Frode Myrhol er fornøyd med nye lokallag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway