Stavanger Aftenblad

Bon Jovi før verdenstur­neen: – Vi elsker det vi gjør

- NTB

STADIONKON­SERT: De har spilt sammen siden de var 16 år og elsker fortsatt det de gjør. Nå står en ny verdenstur­né for tur - bandet spiller i Stavanger 8. juni.

Hva er hemmelighe­ten bak at Jon Bon Jovi og David Bryan ikke er blitt lei av hverandre?

– Vi lever et mindre kaotisk liv nå enn da vi var unge og spilte 240 dager i året, sier Jon til TT. Han legger til at turnélivet er enda bedre nå som de legger opp til å ikke vaere utmattet hele tiden.

I 1983 vant den da 21 år gamle Jon Bon Jovi en konkurrans­e for artister uten platekontr­akt og satte sammen bandet som skulle gjøre avtrykk i musikkhist­orien med låter som «Livin’ on a Prayer» og «It’s My Life». Nå, 35 år senere, holder de fortsatt koken og har en ny turné på trappene.

Til Stavanger i juni

Dette er gruppas første turné på seks år, og turen tar dem blant annet til Norge og Stavanger. Fansen kan merke seg lørdag 8. juni 2019 i almanakken. Jon Bon Jovi og keyboardis­t David Bryan er to av originalme­dlemmene. Den tredje er trommis Tico Torres, og gutta møttes i New Jersey som 16-åringer og har holdt sammen siden.

– Vi holder på med det vi elsker, forklarer Jon videre om hvordan bandet klarer å vaere så slitesterk­e.

– Vi har bodd sammen veldig tett, så bandet er som en andre familie. Vi er virkelig veldig heldige, skyter David inn.

Ex-medlemmet Sambora

De blir mer dempet når samtalen sneier inn på bandets tidligere gitarist, Richie Sambora. I april ble Bon Jovi valgt inn i Rockens Hall of Fame, og det var første gang på flere år at alle originalme­dlemmene var samlet.

– Jeg vet ikke om han kommer til å spille med oss igjen. Det var fint å møte Richie igjen – og feire. Men jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Jon.

Verdenstur­neen kommer i kjølvannet av det nye albumet «This House is Not for Sale».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway