Stavanger Aftenblad

Halvorsen vil hente tre spillere fra høyere nivå

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Jan Halvor Halvorsen er tydelig: «Hvis Bryne henter to, tre nye spillere, må de ha bevist at de holder høyere nivå enn 2. divisjon.»

–Bryne er ikke milevis unna de beste slik laget har vaert i år. Her er mange gode spillere i troppen, men hvis vi skal forsterke med to, tre, er det viktig for meg at de holder nivået over, sier Jan Halvor Halvorsen til Aftenblade­t.

– Hva betyr det?

– At de har erfaring fra nivå tilsvarend­e Obosligaen eller eliteserie­n, fastslår han.

55-åringen som overtar trenerjobb­en og har skrevet treårskont­rakt med Bryne, ble presentert for tilhengern­e på Jaeren i går.

Allerede under seansen i klubblokal­ene merket han higen etter og krav om opprykk. B-gjengens pressemeld­ing og krav om Ole Hjelmhaugs avgang tidlig i høst, har han fått med seg, og lever godt med det.

Flytter til Bryne med kona

– Engasjemen­t er positivt, smiler telemarkin­gen som flytter til Bryne med kona og har planer om å bli en del av lokalmiljø­et.

– Kona traff jeg i 1989 i Berlin,

mens jeg spilte for Hertha. Vi har fartet mye rundt, men har bosatt oss med base i Trondheim der hun kommer fra, forteller Halvorsen.

–Vi har tre voksne gutter som alle har flyttet ut, dessuten har jeg en datter og et barnebarn som bor i Oslo.

– Det gjør det enklere for kona og meg. Hun blir med til Bryne, og for meg er det en selvfølge at jeg bosetter meg der jeg er trener.

– Jeg vil vaere i lokalmiljø­et og snakke med folk, syns det er like viktig å vise meg og prate når vi har tapt tre kamper, som når vi har vunnet, tenker Jan Halvor Halvorsen.

Brynes saeregenhe­ter

Etter at han ble aktuell som trener for Bryne, har han sett flere av lagets kamper og merket seg noen saeregenhe­ter.

– Bryne har prestert godt mot de beste, men gjerne svakt mot de dårlige. Det forteller noe om muligheter, men også om utfordring­er.

– Min oppgave er å utvikle og skape stabilitet. Jeg tenker at det handler om å få inn en lik tankegang i gruppen, spillerne skal kjenne sine roller, de skal kjenne mønsteret, de skal kjenne seg selv.

Et maratonløp

– Jeg tenker at en fotballses­ong er som et maratonløp, det handler om å holde tunga beint i munnen, det er ikke å gjøre å lede tidlig eller midt i sesongen, det handler om å komme først over streken, illustrere­r han.

Halvorsen har merket seg at det er god moral i laget.

– Senest siste seriekamp da de lå under 0–3 for Vålerenga, viste de styrke, ga ikke opp, kom tilbake og vant.

Bryne er opptatt av å ta vare på sine rekrutter, sine egne unge spillere.

– Det går fint sammen med mine ideer, jeg har sansen for utvikle unge spillere og er veldig glad for at rekruttene spiller i en sterk 3. divisjon kommende sesong.

– Kamparenae­n er alfa & omega. I 3. divisjon får de noe å strekke seg etter, tenker Halvorsen.

Unikt kontaktnet­t

En pur ung midtstoppe­r Jan Halvor Halvorsen debuterte for Pors i 1. divisjon som 15 åring. Etter 20 år som spiller, blant annet suksessrik­e proffseson­ger i Hertha Berlin, og 20 år som trener med gode resultater, har han naturlig nok et unikt kontaktnet­t nasjonalt og internasjo­nalt.

Kontakter han har tenkt benytte for å hjelpe Bryne opp.

– Hvordan skal du få spillere fra høyere nivå til å velge Bryne?

– Det finnes alltid gode spillere som er mulig å få hit, sier den nye Bryne-treneren lurt.

Pappa mot sønn

PS: Jan Halvor Halvorsens nest yngste, sønnen Torben (24), spiller for Byåsen og rykket opp til 2. divisjon i høst. Dersom Bryne kommer i avdeling med lagene fra Trøndelag som i år, ligger det an til to interessan­te møter mellom pappa og sønn.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Jan Halvor Halvorsen kjenner Brynes tradisjone­r, han har et sterkt ønske om å ta klubben tilbake i norsktoppe­n, lover ikke at det skjer på første forsøk.
PÅL CHRISTENSE­N Jan Halvor Halvorsen kjenner Brynes tradisjone­r, han har et sterkt ønske om å ta klubben tilbake i norsktoppe­n, lover ikke at det skjer på første forsøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway