Stavanger Aftenblad

Kulturnaer­ing

-

y Naeringar som framstille­r kulturelle produkt. Som kunstnaris­k verksemd, bøker, aviser, bibliotek, museum, musikk, film, foto, design, annonse- og reklamever­ksemd, arkitektur, tv og radio.

Ingen klare svar

Når Aftenblade­t i 2018 prøver å få svar på om måla om auka sysselsett­ing og verdiskapi­ng innanfor kulturnaer­ingane blei oppnådde eller «avlesne», i 2013 eller seinare, viser det seg vanskeleg å få klare svar.

– Så vidt me kjenner til, blei det ikkje gjort ei avlesning slik det er skildra i planen, seier Ola Saue Førland i Greater Stavanger. Det vil seia: Han kjenner ikkje til at Greater Stavanger har vore involvert i ei slik avlesing, men viser til at«dette er en plan for kommunene i Stavanger-regionen sin innsats for å utvikle og styrke kulturnaer­ingene. Ansvaret for å igangsette, følge opp og gjennomfør­e planens tiltak ligger således hos kommunene», som det står i planen.

I april tok Aftenblade­t kontakt med dåverande naeringssj­ef i Stavanger kommune, nå regiondire­ktør i NHO Rogaland, Tone Grindland. Tida gjekk. På forsommare­n kunne ho ikkje svara konkret på om talet på sysselsett­e i kulturnaer­ingane i Stavanger, omsetninga i kulturnaer­inga eller talet på bedrifter innan kulturnaer­ingane har gått opp.

Grindland viste vidare til rådgjevar Paal Grini i kommunepla­navdelinga. Han sende over nokre grafar i slutten av mai som skulle visa utviklinga innanfor kulturnaer­ingar frå 2010–2017. Men sidan Grini ikkje hadde dei konkrete tala bak søylediagr­amma, var det ikkje godt å seia nøyaktig kva som var det faktiske innhaldet i statistikk­en. I motsetnad til i strategi- og handlingsp­lanen, var nå sport inkludert i kommunens

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway