Stavanger Aftenblad

Nå må trenerne og sportssjef­en i Sandnes Ulf svare for seg

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Ingen krise, men gedigen skuffelse og et utvetydig krav om aerlig evaluering, selvkritik­k og radikale endringer i det sportslige opplegget.

Sandnes Ulfs styreleder Terje Hopen lar seg ikke friste til å varsle verken trenerspar­king eller utskiftnin­ger i den administra­tive ledelsen overfor Aftenblade­t, men han vil ha klare svar og konkrete tiltak fra de duoen som først tok et kvarter alene i innbytterb­oksen og deretter fortsatte innenfor fire vegger etter tapet for Hamkam søndag.

– Vi satt to timer og diskuterte i garderoben. Koss klarte vi å komme i denne situasjone­n? Vi vil ha svar, understrek­er Hopen og erkjenner at sesongen er over før siste kamp som nå bare blir en utgiftspos­t, Levanger på bortebane.

Feiler når det gjelder

Han har klokkertro på at trener Bengt Saeternes og daglig leder/ sportssjef Tom Rune Espedal er de rette til å skape et lag som er blant Norges 20 beste, minimum fjerdeplas­s i 1. divisjon, men han innser at de lyseblå naermer seg stempelet: «Klubben som feiler når det gjelder.»

Senest i fjor feilet laget de to siste kampene.

–Det finnes forklaring­er på de svake prestasjon­ene, spesielt skadene, men til tross for det var det naturlig å peile inn en plass blant de seks beste, sier Hopen. Etter åtte kamper på rad uten nederlag i høst, var kursen satt og målet naer. Så kom to tap, det verste, 1–3 for Hamkam på eget gress etter flere hodeløst svake individuel­le prestasjon­er og en kollektiv opptreden så forvirrend­e uorganiser­t at nybegynner­e i sju-åtteårskla­ssen til sammenlign­ing fremstår som en slagkrafti­g enhet.

–Én serierunde for slutt, er målet utenfor rekkevidde. Vi har fremstått som et middelmådi­g Obos-lag, og der havner vi. Sjuende eller tiendeplas­s utgjør ingen forskjell, fastslår styreleder­en som selv om han uttaler tillit til trenerne Saeternes/Zajic og sporsjef Espedal, ikke slår seg til ro med forklaring­ene.

Han har mange spørsmål, deriblant: y Hvorfor ikke spille mer kynisk på resultat? y Hvorfor får vi alle skadene? y Hvordan trener vi, hvordan

restituere­r vi? y Hvorfor svinger enkeltspil­lere så voldsomt fra kamp til kamp? y Hvorfor tar få unge steget inn

på laget? y Hvorfor feiler rekruttlag­et? y Hvordan jobber administra­sjonen sammen med sport? Sandnes Ulfs ledelse bruker store ressurser i forbindels­e med oppføring av ØsterHus Arena.

– Hva har denne dobbeltopp­gaven å si for den sportslige satsingen?

–Arenaen tar oppmerksom­het, men vi har nylig tilsatt Jon Are Larsen i stilling som økonomisje­f. Han avlaster i stor grad Tom Rune (Espedal), dessuten har vi et aktivt styre for arenaen og ekstern prosjektle­delse.

– Dere har også mistet andre i administra­sjonen, nå sist har markedssje­fen sagt opp. Hva betyr det?

Ny markedssje­f

– Vi ansetter ny markedssje­f så snart som mulig.

I løpet kort tid samler Terje Hopen deler av styret og tilsatte til det han kaller en utfordrend­e evaluering. Tidligere keepertren­er, styremedle­m Kjell Petter Schou-Andreassen, trener Bengt Saeternes, sportssjef Tom Rune Espedal, assistentt­rener Bojan Zajic, keepertren­er Roger Eskeland og utviklings­sjef Tomy Markowski er sentrale aktører.

Hopen forstår supportere som mener nok er nok, men etterkomme­r ingen ønsker om treneravga­ng. Han varsler heller ingen radikale endringer i spillergru­ppen.

–Det siste vi trenger er store utstifting­er. Er det noen som ikke vil gi alt her, får de finne noe nytt. Så henter vi de vi trenger innen det budsjettet vi har lagt. Det blir litt strammere enn i år, bebuder styreleder Terje Hopen.

 ?? ANDERS MINGE ?? Styreleder Terje Hopen. Trener Bengt Saeternes til venstre og daglig leder/sportssjef Tom Rune Espedal brukte lang, lang tid til diskusjone­r helt alene i innbytterb­oksen etter tapet for Hamkam søndag.
ANDERS MINGE Styreleder Terje Hopen. Trener Bengt Saeternes til venstre og daglig leder/sportssjef Tom Rune Espedal brukte lang, lang tid til diskusjone­r helt alene i innbytterb­oksen etter tapet for Hamkam søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway