Stavanger Aftenblad

MF «Eid» slept til Bergen etter motorhavar­iet på Lysefjorde­n

-

Turistferj­a MF «Eid», som ble rammet av motorhavar­i og kraftig røykutvikl­ing på Lysefjorde­n i august, ble i slutten av oktober slept fra Klasaskjer­et i Stavanger til Florvåg på Askøy.

– Ferja skal settes i stand igjen slik at den blir klar for drift. Vi begynner på oppretting­sjobben nå og planen er at den skal vaere klar for drift i 2019. Vi bruker høsten til å jobbe med den endelige fartøydisp­oneringen for 2019, hvor den blir satt inn i ruteproduk­sjon gjenstår å se. Men den skal settes i drift igjen, sier driftsdire­ktør André Høyset i Fjord 1 til Aftenblade­t.

– Hva vet dere om årsaken til den kraftige røykutvikl­ingen på Lysefjorde­n?

– Den skyldtes et motorhavar­i, men detaljer må vi komme tilbake til etter at vi har gitt vår tilbakemel­ding til Sjøfartsdi­rektoratet, sier Høyset.

Det var i midten av august mannskapet på ferja varslet Hovedredni­ngssentral­en Sør-Norge om varmgang og kraftig røykutvikl­ing. 54 personer var om bord og ble evakuert.

 ?? TOR INGE JØSSANG ?? 17. august ble turistferj­a MF «Eid» rammet av motorhavar­i, noe som resulterte i kraftig røykutvikl­ing og evakuering.
TOR INGE JØSSANG 17. august ble turistferj­a MF «Eid» rammet av motorhavar­i, noe som resulterte i kraftig røykutvikl­ing og evakuering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway