Stavanger Aftenblad

Sov ute, sparte 8000 kroner

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

KLEPP: Mange ofret en god natts søvn da Jaerhagen torsdag morgen klokken 07.00 viste muskler i en stadig tøffere kamp om kundene i regionen.

– Klepp har bare 19.327 innbyggere. Klart vi er avhengig av at folk fra mange andre plasser bruker vårt senter, sa lederne for Jaerhagen før de åpnet fylkets nest største kjøpesente­r.

Nå venter de en dobling av besøket: 2,9 millioner kunder årlig.

Allerede ved midnatt var de første kundene på plass - fra Stavanger, Klepp og Canada.

– Jeg skal ha et fjernsyn, en 65 tommer og sparer nå 8000 kroner, sier Johan Berner fra Stavanger som var aller først i køen til Elkjøp. Han hadde tilbrakt natten i sovepose utenfor senteret. Ved siden av ham sto Heidi Bellamey fra Klepp.

6000 i kø

–Jeg var her like tidlig, men ventet litt i bilen før jeg gikk inn i køen, forklarte sykepleier­studenten som skulle sikre seg en Macbook Air med 3000 kroner i avslag. – Og jeg regner med å få et tv til 21.000 for 10.000, lød det litt lenger bak, fra Bjørn Helge Bergsland.

Da var det fortsatt en halv time igjen til butikkene med de største lokketilbu­dene åpnet. Men klokken 06.15 var parkerings­plassen ute allerede full. Jaerhagen har til sammen 1500 p-plasser. Mange parkerte også på rådhuset og på det gamle anlegget over veien.

– Det er umulig å si hvor mange som er her, smilte senterlede­r Siri Øksnevad Olsen, som midt i travelhete­n pyntet det siste premiebord­et før folk ble loset inn i butikkene gjennom køer, organisert som innsjekkin­gen på en flyplass. Bare to av kjedene antok at de hadde 6000 i køen i disse morgentime­ne.

Gikk hjem med penger

–En god deal dette, oppsummert­e Naomi og Seth Turpin, opprinneli­g fra Canada.

Han hadde først sikret seg en Google home for 99 kroner, og nå satt han og kona først i køen til Rusta, der de 100 første hver fikk et gavekort på 1000 kroner.

– Så vi går hjem med penger etter en kjøpetur, sa paret.

Men for Coop Klepp er det nå helt avgjørende at folk legger igjen mye penger i senteret. Handelslag­et har gjennomfør­t tidenes største utbygging på Jaeren. Den nye delen har kostet 300 millioner kroner.

Da er senteret utvidet fra 25.000 til 65.000 kvadratmet­er med parkerings­hallene. Bare Obs Bygg, som handelslag­et selv driver, har økt arealet fra 2500 til 8500 kvadratmet­er.

– Jeg misunner ikke Klepp som skal få butikk av en så stor satsing, sa en av konkurrent­ene i byggmarked­et på Jaeren.

Men på Klepp kan til og med store traktorer med tilhengere kjøre gjennom det nye byggmarked­et, der alt er under tak.

I tillegg får Jaerhagen sitt saerpreg gjennom flere store leietakere, og derfor tror ledelsen at de skal skape nye reisevaner for handel i regionen.

– Vi merket det godt da bomringen kom. Da fikk vi nye medlemmer fra saerlig Sola, Tjelta, Ganddal og Austrått, sier John Thysse administre­rende direktør i Coop Klepp.

Han minner om at det heller ikke er et minus at det ikke er bommer sørover mot Bryne og Egersund eller opp mot Ålgård.

Målet er at det nye senteret på Kleppe skal øke omsetninge­n far 700 millioner til 1, 4 milliarder.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Etter en natt ute i Klepp, har Heidi Bellamey, Bjørn Helge Bergsland og Johan Berner kommet seg inn i varmen og først i køen for pc og fjernsyn. Klokken er rundt 6.30.
JON INGEMUNDSE­N Etter en natt ute i Klepp, har Heidi Bellamey, Bjørn Helge Bergsland og Johan Berner kommet seg inn i varmen og først i køen for pc og fjernsyn. Klokken er rundt 6.30.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? De går hjem med en snakkende datamaskin til 99 kroner, og 2000 kroner i gavekort, fordi de sto opp for å stå i kø på nye Jaerhagen, Naomi og Seth Turpin, opprinneli­g fra Canada.
JON INGEMUNDSE­N De går hjem med en snakkende datamaskin til 99 kroner, og 2000 kroner i gavekort, fordi de sto opp for å stå i kø på nye Jaerhagen, Naomi og Seth Turpin, opprinneli­g fra Canada.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway