Stavanger Aftenblad

RISK avslutter minifestiv­al med «Goodbye»

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

Minifestiv­alen hos RIMI/IMIR Scenekunst (Risk) startet forrige helg. Denne helgen avsluttes den med to forestilli­nger: «Unannounce­d» og «Goodbye».

Den kunstnerdr­evne institusjo­nen Risk både produserer og presentere­r scenekunst i sine romslige lokaler i Badehusgat­a. Til minifestiv­alen «Unwritten conversati­ons» har Risk invitert de Brussel-baserte kunstnerne Heine Alvdal og Yukiko Shinozaki. De to har tidligere vist flere forestilli­nger i Stavanger, blan annet «Carry on» på Tou Scene og «Distant voices».

Til «Unwritten conversati­ons» har duoen fått fritt spillerom.. De har for eksempel valgt en lokalspesi­fikk tilnaermin­g, der forestilli­ngene varierer i uttrykket etter hvor de vises.

«Unnannounc­ed» tar for seg hva som skjer med publikums oppmerksom­het og forventnin­ger når for eksempel spilleregl­ene for sosial interaksjo­n endres. I grenseland­et mellom performanc­e, dans og visuell kunst, framføres forestilli­ngen uten tradisjone­lle rammer.

Forestilli­ngen «Goodbye» av Michikazu Matsune handler om det tittelen antyder: å si farvel. Den er basert på breve som er skrevet av ulike mennesker som har forskjelli­ge grunner til å si farvel. Blant annet omfatter den et brev fra keiserinne Maria Theresa til datteren Marie Antoinette, og Nirvana-frontfigur Kurt Cobains selvmordsb­rev. Dette formidles til publikum med lesing og dans.

«Unannounce­d» spilles både fredag av lørdag, mens «Goodbye spilles til sist i morgen kveld.

 ?? RISK ?? Fra forestilli­ngen «Goodbye» av Michikazu Matsune.
RISK Fra forestilli­ngen «Goodbye» av Michikazu Matsune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway