Stavanger Aftenblad

Bilselgere­n føler seg dolket i ryggen

-

RETTSAK: – Jeg har vaert for lojal mot kundene mine og jeg har savnet støtte fra arbeidsgiv­eren min, sier bilselgere­n som nå står tiltalt i den såkalte bilsvindel­saken i Jaeren tingrett. Han er tiltalt for underslag og bedrageri, men skal selv stå igjen med flere hundre tusen kroner i personlig tap.

pere hele tiden, men disse bilene skal ikke selges utenom firmaet. All pengestrøm skal gå gjennom firmaets konti og systemer, sier den daglige lederen.

– Han sier at han føler seg dolket i ryggen av dere som arbeidsgiv­er og at dere ikke har støttet ham i konfliktsi­tuasjoner med misfornøyd­e kunder. Hva sier du til det?

– Det har han aldri framhevet her. Han har bare sagt at han har hatt det for travelt, sier den daglige lederen.

Forfalsket signaturer Bilselgere­n har i retten innrømmet at han har undertegne­t både lånesøknad­er og kjøpekontr­akter – ved å etterlikne kundenes egne signaturer. Han har dermed gjort seg skyldig i dokumentfa­lsk, men viser til at dette omtrent utelukkend­e er gjort etter avtale med de personene det gjelder.

– Dette ble gjort fordi saker skulle løses, at vi skulle få gang på bestilling­ene. Jeg hadde mange bedriftsku­nder, og de hadde ikke tid til å komme inn for å signere papirer. Men sett i ettertid skulle jeg selvfølgel­ig sørget for å ha dokumentas­jon på dette, for eksempel gjennom tekstmeldi­nger som kunne vaert skrevet ut som vedlegg, sier han.

– Dette er helt uvanlig, ulovlig og noe jeg tar avstand fra. Ingen seriøse bilfirmaer har selgere som forfalsker kundenes signaturer, sier den daglige lederen i en kommentar.

Aftenblade­t har imidlertid snakket med en tidligere bilselger, som har arbeidet hos et seriøst bilfirma i Sør-Rogaland.

– I kampens hete, der kunden ikke er til stede, kan det vaere fort gjort å tenke: «jeg signerer», for å få papirene gjennom. Jeg har gjort det samme selv, ved én anledning for fem – seks år siden, sier mannen til Aftenblade­t. Han har ingen tilknytnin­g til bilselgere­n som står tiltalt i Jaeren tingrett.

I dag er det for øvrig andre systemer for både registreri­ng av kjøretøy og søknader om finansieri­ng, oftest knyttet opp til bank-id eller bank-id på mobil.

– Vennskap er satt på prøve

– Det har gått snart to år siden du ble avskjedige­t. Hva har saken gjort med deg?

– Den har stengt mange dører i jobbsammen­heng. Og vennskap er satt på prøve.

 ?? JAN INGE HAGA ?? Politiinsp­ektør Terese Braut Våge er klar på at den tidligere bilselgere­n har begått straffbare forhold, selv om politiets egne utregninge­r viser at mannen har tapt betydelige beløp på det han har gjort.
JAN INGE HAGA Politiinsp­ektør Terese Braut Våge er klar på at den tidligere bilselgere­n har begått straffbare forhold, selv om politiets egne utregninge­r viser at mannen har tapt betydelige beløp på det han har gjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway