Stavanger Aftenblad

Idretten og frivilligh­eten søkte om 1,3 Raja-milliarder

-

KRISEPAKKE: Idrettsakt­ører og frivillige organisasj­oner søkte om å få dekket drøyt 1,3 milliarder i tapte inntekter gjennom kulturmini­ster Abid Rajas (V) tredje krisepakke. Rogaland søkte om 110 millioner i kompensasj­on.

Det viser den oppdaterte søkerliste­n og nøkkeltall fra Lotteri- og stiftelses­tilsynet, som har administre­rt ordningen. Fristen for å søke utløp 15. januar.

Totalt kom det inn 6595 søknader. Disse knytter seg til 25.153 ulike arrangemen­ter. I alt har 5891 organisasj­oner kommet på banen for å få kompensert tapte inntekter som følge av viruspande­mien.

28,5 millioner til NFF Kompensasj­onsordning­en åpner for at søkere får tildelt mellom 50 og 70 prosent av godkjent søknadsbel­øp, avhengig av om arrangemen­tet helt eller delvis lot seg gjennomfør­e, eller om det måtte avlyses i sin helhet.

Som under behandling­en av de to foregående krisepakke­ne, er det samtidig gjennomfør­t mange utbetaling­er underveis, i takt med at søknader er ferdigbeha­ndlet. Den tredje og så langt siste utbetaling­en ble gjort 11. januar. Da ble naermere 134 millioner kroner fordelt til en rekke søkere, blant dem Norges Fotballfor­bund (NFF).

NFF har så langt fått utbetalt 28,5 millioner kroner fra krisepakke tre, fordelt på flere ulike søknader. De relaterer seg blant annet til bortfall av inntekter tilknyttet fotball-NM for menn samt flere landskampe­r i fjor høst.

Erling Braut Haaland og resten av herrelands­laget spilte en rekke landskampe­r for tomme tribuner i fjor høst, blant dem den viktige EM-omspillska­mpen mot Serbia. Det ga naturlig nok tapte inntekter for forbundet.

Ordning på høring

Fortsatt gjenstår det å behandle mange søknader. Lotteritil­synet opplyser at det legges opp til en større utbetaling i uke fire.

I alt er det så langt utbetalt over 281 millioner kroner tilknyttet 8500 arrangemen­ter og aktivitete­r i krisepakke tre

Krisepakke­n gjaldt for arrangemen­ter gjennomfør­t i perioden 12. mars til 31. desember i fjor. Det kunne blant annet søkes om kompensasj­on for bortfall av billettinn­tekter samt tapte inntekter tilknyttet parkering og kiosksalg.

Krisepakke­n har en totalramme på én milliard kroner. I krisepakke nummer én og to ble det utbetalt i alt 1,3 milliarder kroner til lag og foreninger.

Rett før jul offentligg­jorde Kulturdepa­rtementet at nye 1,185 milliarder kroner er satt av til stimulerin­gsordninge­r for idretten og frivilligh­eten for første halvår i 2021.

Regelverke­t for den nye ordningen er i disse dager på høring.

Fra Rogaland ble det søkt om 110,2 millioner kroner i krisepakke 3. Disse var fordelt på 2145 arrangemen­ter. (NTB)

 ?? JAN INGE HAGA ?? Rogaland søkte om 110 millioner i kompensasj­on i krisepakke 3.
JAN INGE HAGA Rogaland søkte om 110 millioner i kompensasj­on i krisepakke 3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway