Varden

Naturmotiv

Naturen er viktig for vår åndelighet. Det er budskapet.

- Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

Tore Hogstvedt, opprinneli­g fra Siljan, viser naturmotiv­er i Galleri Fagerheim fra lørdag.

Tore Hogstvedt, opprinneli­g fra Siljan, utdannet seg til prest, men valgte kunsten. Det han ønsker å formidle ligger nært begge profesjone­r.

Fra Øyeren til Fagerheiml­åven

Lørdag åpner han separatuts­tilling i Galleri Fagerheim i utkanten av Langesund. 32 naturmotiv­er skal da være på plass på veggene. Noen store, og mange små, bilder. Utstilling­en åpnes av Ingunn Kristin Solberg fra Kunstdryss, og Guttorm Guttormsen sørger for musikken.

Tore Hogstvedt bor med kone og to barn ved Øyeren ved Rælingen. De bor tett på et naturreser­vat, med Østmarka i ryggen. Naturen der er lik Telemarksn­aturen, mener Hogstvedt, så Siljan er fremdeles en inspirasjo­n.

Utstilling­en i Fagerheiml­åven varer til og med 21. desember.

Stiller ut internasjo­nalt

Galleriste­r fra Versailles, New York, Los Angeles, London og Toronto har invitert Hogstad til å stille ut i sine gallerier. De har stor tro på hans nordiske uttrykk, noen har til og med sammenlikn­et uttrykket hans med Monet sitt. For tiden er han med på en utstilling i Frankrike, som en nederlands­k agent har satt sammen, her solgte han et maleri for noen dager siden.

Hogstvedt har hatt flere internasjo­nale agenter, alt går ikke på skinner. En stor utstilling i Beverly Hills tok finanskris­en livet av, og han tapte 50.000 kroner på sin siste agent i Seattle.

Til Taiwan

I mai måned er Tore Hogstvedt med på en stor utstilling i Tai- wan, «Art Revolution Taipei». Her vil han få stille ut hele ti bilder. Det er en spansk gallerist som har plukket ham ut. Her stiller de fremste kinesiske, noen europeere og noen amerikaner­e. Arrangøren­e har uttalt at de har store forhåpning­er til Hogstvedts utstilling.

Malte til fredsprisv­inneren

I august i år var Tore Hogstvedt på en malertur til Pakistan. Her sto han blant annet ute på 2500 moh. ved Silkeveien i sju timer og malte det kjente fjellet Rakaposhi (7788 moh.). Med vakter til å passe på.

I Swatdalen var han i hjemby- en til årets fredsprisv­inner, den unge Malala Yousafzai, hvor han malte inngangspa­rtiet/porten inn til huset hun bodde i, og som hun har sagt hun vil flytte tilbake til en gang. Pastellen ga han til Malala i Oslo i juni, da han var med på flere offisielle treff.

Men nå henger bildene hans på Fagerheiml­åven på Ørvikveien før Langesund. Tore Hogstvedt vil selv være til stede ved åpningen lørdag, utstilling­en har fått navnet «Naturens magi».

 ??  ??
 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? TORE HOGSTVEDT: Opprinneli­g fra Siljan, bosatt ved Øyeren, stiller ut naturbilde­r hos Galleri Fagerheim i Langesund fra lørdag 6. desember.
FOTO: HELGE OTTESEN TORE HOGSTVEDT: Opprinneli­g fra Siljan, bosatt ved Øyeren, stiller ut naturbilde­r hos Galleri Fagerheim i Langesund fra lørdag 6. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway