Varden

Naeringsli­vet ser lyst på framtiden

1000 personer kjempet om jobbene før XXL åpnet dørene i Skien. Vigdis var en av de 60 heldige som fikk jobb.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Så å si alle bransjer gjør det bra i Telemark i forhold til i fjor. Varehandel­en, hvor Vigdis Sky Strand jobber, leder an.

– Vi har ansatt rundt 60 personer i Skien og jobber med å ansette rundt 60 personer til varehuset i Porsgrunn også. Totalt blir det 120 nye arbeidspla­sser hos XXL i regionen, opplyser Tolle Grøterud ved XXLs hovedkonto­r i Oslo til Varden.

Denne uken åpnet Rusta dørene og 14 nyansatte medarbeide­re. Og da SparKjøp åpnet på Kjørbekk i april var det med 12 nyansatte. Coop OBS Bygg som flyttet til nye lokaler i januar i fjor ansatte ikke flere, men utvidet arbeidstid­en til fem av deltidssti­llingene. Nå er det 29 personer som jobber der.

– Blåser det en medvind over varehandel­bransjen?

– Jeg kan ikke svarer for andre, men for oss gjør det heldigvis det, svarer varehussje­f Anja Mirielle Svendsen. – Vi har en økning i forhold til fjoråret.

Travle dager

Noen av dem som har fått jobb for å møte et stadig mer kjøpesterk­t publikum i Telemark, jobber på XXL i Skien.

– Det er ekstremt trivelig på jobb her. Jeg gleder med til å gå på jobb hver dag, sier Vigdis Sky Strand, som er selger i tekstilavd­eling. – Var det vanskelig å få jobb? – Ja. Det var jo over 1.000 søkere. Og jeg fikk egentlig ikke jobb, heller. Så jeg tok kontakt med dem igjen og spurte om jeg kunne få en sjanse til å vise hva jeg var god for. Og det fikk jeg, heldigvis, forteller Vigdis, som har erfaring med kundebehan­dling av gjester i på Color Line mellom Oslo og Kiel og i en annen butikk på Herkules.

Kanskje fikk hun jobben på grunn av pågangsmot­et, eller fordi hun elsker sport, trening, fjell og friluftsli­v.

«Gjester»

– Det er mye å gjøre, mye varer og mange gjester og det går i ett hele dagen. Du kommer jobb og så plutselig er klokka tre og du skal snart hjem. Det er jo sånn det skal vaere, forteller Vigdis som sammen med Kristel Keelan pigger opp en vegg får å kunne henge opp nye varer. – Gjester, altså? – Ja, det er kundene. De skal føle seg velkommen her. Jeg må skryte litt av XXL også for måten de tar seg av de ansatte. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg byttet jobb. det er tipp topp, rett og slett, synes Vigids Sky Strand.

 ??  ??
 ??  ?? FORNØYD: Vigdis Sky Strand fikk jobb hos XXL i Skien. Hun forteller at hun liker
FORNØYD: Vigdis Sky Strand fikk jobb hos XXL i Skien. Hun forteller at hun liker
 ??  ?? VEGG: Kristel Keelan og Vigdis Sky Strand i tekstilavd­elingen gjør klar en vegg til varenyhete­r.
VEGG: Kristel Keelan og Vigdis Sky Strand i tekstilavd­elingen gjør klar en vegg til varenyhete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway