Varden

Isfront hos Barfod

Det er steile fronter blant samarbeids­partnerne i Barfod Porsgrunn

- PORSGRUNN Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

OVERRASKET:

Da Runar Bjørnerud startet opp eiendomsme­glerfirmae­t Barfod Porsgrunn hadde han ikke selv autorisasj­on til å vaere fagansvarl­ig. Valget falt på advokat OleHenrik Saetre. Han gikk og inn som medeier og styreforma­nn.

På Ulefoss satt brødrene Torstein og Oddbjørn Gustavsen. De lager webløsning­er og tilbød firmaet bedre nettsider og presentasj­oner av eiendommen­e. Det førte til at Oddbjørn Gustavsen gikk inn på eiersiden gjennom firmaet Soly, mens broren Tor- stein ble styremedle­m.

Kutte utgifter

Brødrene så at det måtte kuttes utgifter i meglerfirm­aet og styremedle­m Torstein Gustavsen overtok føringen av driftsregn­skapet gjennom sin jobb i Soly. Klientkont­oløsningen ble flyttet til Megleroppg­jør AS med webbasert brukertilg­ang for OleHenrik Saetre som fagansvarl­ig.

Da Finanstils­ynet slo til i september var ikke klientkont­oene avstemt en eneste gang siden den nye løsning ble tatt i bruk ved nyttår. «Innebaerer fare for tap av kunders midler» var tilsynets konklusjon.

Fagansvarl­ig gjorde ikke jobben sin med avstemming av klientkont­oene hevder styreforma­nn Torstein Gustavsen og Runar Bjørnerud.

Ole-Henrik Saetre går dette sterkt i møte, og mener de prøver å tillegge ham all skyld. Han mener de tidligere samarbeids­partnerne kan ha bedrevet både bedrageri og underslag og har kontaktet Finanstils­ynet om dette. Og han mener Gustavsen-brødrene var ansvarlige for klientregn­skapet.

Har tapt 380.000 kroner

Både Gustavsen-brødrene og Bjørnerud avviser de grove beskyldnin­gene. Det største beløpet gjelder 100.000 kroner til Soly. Dette var et lån Soly ga seskapeti januar da likviditet­en var presset. Det ble tilbakebet­alt en uke på overtid hevder de. Oddbjørn Gustavsen forteller at han anser de 380.000 kronene han har puttet inn i meglerfirm­aet som tapt. Både han og broren synes synd på hyttekjøpe­rne i Holtardale­n som ble lurt av feil-

FINANSTILS­YNET:

opplysning­en om tomtestørr­else.

– Konflikten rundt dette ble det aldri fortalt noe om på styremøter. Vi ble kjent med detaljene i saken gjennom Varden, forteller Torstein Gustavsen.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? Styreforma­nn Torstein Gustavsen føler med hyttekjøpe­rne Varden fortalte om. Han mener Ole-Henrik Saetre ikke gjorde jobben sin som fagansvarl­ig.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN Styreforma­nn Torstein Gustavsen føler med hyttekjøpe­rne Varden fortalte om. Han mener Ole-Henrik Saetre ikke gjorde jobben sin som fagansvarl­ig.
 ?? ARKIVFOTO: KJELL AULIE ?? Advokat OleHenrik Saetre beskylder medeierne for bedrag.
ARKIVFOTO: KJELL AULIE Advokat OleHenrik Saetre beskylder medeierne for bedrag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway