Varden

Basket? Det er easy

Noen har minner om en blytung ball og en kurv altfor høyt oppe på veggen. Det var før, det.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

EASY:

Basketball­sporten har tatt grep for å gjøre introduksj­onen mer brukervenn­lig for rekruttene, og lørdag var det igjen turnering i såkalt easy basket i Maelahalle­n.

– Mer moro, faerre regler, forklarer Skien Ghosts-trener Jan Millaa i kortversjo­n.

Millaa, som også er leder av basketball­klubben i Skien, kan fortelle om en merkbar vekst i antall unge spillere i klubben.

Ti til 40

– I løpet av to år har vi gått fra ti til 40, og det er først nå i det siste vi har drevet aktiv rekrutteri­ng.

Basketball fikk sin plass i prosjektet Aktiv Skole 365, og merker at det er interesse fra mange skoler i kommunen. 35 skoler er med på opplegget. – Opp gjennom årene har nok

VEKST:

basket blitt litt vannet ut. Det har ikke vaert det første laererne har benyttet som aktivitet, så vi er glad for denne endringen. Husk at basket er verdens nest største idrett.

Alle vil

Årets nykommere startet i september, og spenningen var synlig til stede hos de mange som spilte kamp for aller første gang.

– Og vi er veldig glade for at alle ønsker å spille kamper. Før har det vaert slik at noen har holdt seg til treninger. Easy basket hjelper veldig når det gjelder å komme i gang, mener Millaa.

Mindre ball

Det eneste tavla på veggen holdt orden på, var tid. Det telles ikke poeng i easy basket. Og dommerne er mer veiledende enn dømmende.

Ballen er mindre enn voksenutga­ven, og kurvene henger lavere.

ANGREP:

Det var gjester fra Larvik Explorers og Tønsberg Towers i lørdagens turnering, og Millaa håper å bidra til et stadig voksende miljø.

Flere i regionen

– I Larvik var det en gruppe foreldre som dro i gang laget, og det er ytret interesse for å komme hit for å trene litt ekstra med oss. For Skien Ghosts er det selvsagt bare fint om det dukker opp flere klubber i vår region. Ofte ender vi opp med lengre turer, som til Asker, for å få spilt kamper.

Ghosts arrangerer to easy basket-turneringe­r i løpet av året, og de fleste helgene er det kamper for klubbens øvrige lag.

Man naermer seg dessuten målet om et rent jentelag.

– Det hadde vi hatt lørdag, hadde ikke en av spillerne meldt forfall.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? Basketball behøver ikke vaere veldig vanskelig de første årene. Lørdag var det igjen turnering for de ferskeste, blant annet hos hjemmelage­t Skien Ghosts.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE Basketball behøver ikke vaere veldig vanskelig de første årene. Lørdag var det igjen turnering for de ferskeste, blant annet hos hjemmelage­t Skien Ghosts.
 ??  ?? Ghosts i angrep mot gjester fra Vestfold. Flere spilte sine aller første basketball­kamper lørdag.
Ghosts i angrep mot gjester fra Vestfold. Flere spilte sine aller første basketball­kamper lørdag.
 ??  ?? Ghosts-leder og trener for yngre lag, Jan Millaa, er glad for vekten klubben opplever.
Ghosts-leder og trener for yngre lag, Jan Millaa, er glad for vekten klubben opplever.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway